Anlık Bildirim

iPhone'lara App Store dışından uygulama yükleme geliyor!

Avrupa Birliği'nin artan baskıları nedeniyle Apple gelecek yıl iPhone'lara dışarıdan uygulama yüklemeye izin verebilir. Böylelikle başka uygulama mağazalarından da uygulama yüklemek mümkün olacak.
iPhone'lara App Store dışından uygulama yükleme geliyor! Tam Boyutta Gör
Avrupa Birliği'nin artan baskıları nedeniyle Apple gelecek yıl iPhone'lara dışarıdan uygulama yüklemeye izin verebilir. Şuanda Apple sadece App Store'dan uygulama yüklemeye izin veriyor. Uygulama gerçekleşirse başka uygulama mağazalarından da iPhone'lara uygulama yüklemek mümkün hale gelecek.

2024'ün ilk yarısında gelebilir

Analist Mark Gurman'a göre Apple 2024'ün ilk yarısında dışarıdan uygulama yüklemeye izin verebilir. Daha önceden sadece Jailbreak yoluyla App Store dışında uygulama yüklemek mümkündü.

Ancak bu durum Apple'a bazı dezavantajlar getirecek. Birincisi uygulamalar App Store dışından yüklenebileceği için Apple %15 ile %30 arası komisyon gelirinden mahrum kalacak. İkincisi ise Apple'ın geliştiricilere yönelik yönergeleri olmadan yükleme yapılabilecek olması ve dolayısıyla güvenlik açığı oluşma riski.

Ancak söz konusu Apple olduğu için kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini sağlayacak bazı mekanizmaları mutlaka devreye sokacaktır. Gurman'a göre Apple, geliştiricilerin App Store dışında uygulama sunabilmesi için "yüksek düzeyde kontrollü bir sistem" getirecek.

Daha önceleri Apple dışarıdan uygulama yüklemenin kullanıcı gizliliği ve güvenliği problemleri yaratacağını söylemişti. Ancak AB'nin Dijital Piyasalar Yasası büyük teknoloji şirketlerini "kapı bekçileri" olarak tanımladığı için daha adil bir rekabet ortamı sağlamak adına servislerini üçüncü parti şirket ve geliştiricilere açmasını zorunlu kılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5910 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama mağazası, app store ve
3 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim