Anlık Bildirim

5 milyon hatalı iPhone 5 modelinin Foxconn'a iade edildiği iddia ediliyor

5 milyon hatalı iPhone 5 modelinin Foxconn'a iade edildiği iddia ediliyor

Eylül ayında satışa çıkmasından bu yana on milyonlarca satış yaptığı tahmin edilen iPhone 5, firmanın en çok ilk haftasonu satışı yapan ürün olmuştu. Ancak ilk parti ürünlerin arka kısmındaki anotlanmış alüminyum kaplamanın sevkiyat esnasında veya kullanım esnasında çok çabuk çizildiği şikayetleri gelmeye başlamıştı.

O dönem Phil Schiller, iPhone 5 modellerinde meydana gelen bu çizilmeleri, her zaman karşılaşılabilecek olaylar olduğunu dile getirmişti. 

Foxconn'dan gelen son bilgiler ise 5-8 milyon adet arasında olan son iPhone 5 sevkiyatının hata nedeniyle fabrikaya geri gönderildiği yönünde. Cihazlardaki hatanın nereden kaynaklandığı veya hangi sürüme ait olduğu konusunda bilgi yok. 

Foxconn daha önce iPhone 5 modelinin zorlu bir üretim sürecinin olduğunu belirtmişti. Kullanıcı şikayetleri göz önüne alındığında iddiaların gerçeğe yakın olabileceği yorumları yapılıyor.

Bir adet iPhone 5 modelinin yaklaşık 200$ maliyeti olduğu düşünüldüğünde Foxconn'un 1 milyar dolar zarar etmiş olabileceği düşünülüyor. İddiaları reddeden Foxconn ise sonraki çeyrek mali tablolarına bakılabileceğini belirtiyor.

Apple tarafında ise hatalı üretim stok sıkıntısına neden olabilir. Ayrıca tedarik zinciri uzmanı olarak gösterilen Tim Cook için de hanesine yazılacak eksi bir puan olacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1482 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim