Anlık Bildirim

A8 yongasetinin 4K video oynatma yeteneği olduğu belirtiliyor

A8 yongasetinin 4K video oynatma yeteneği olduğu belirtiliyor

Apple'ın bu yıl ki iPhone 6 serisi ve iPad Air 2 tablet modeli için geliştirdiği A8 yongaseti mobil dünyanın en güçlüleri arasında yer alıyor ve pek çok benchmark skorunda ilk sıralarda yer alıyor. Bu kadar güçlü bir yongaseti ile Apple'ın neden 4K video oynatımına vurgu yapmadığı merak konusuydu.

WALTR adındaki Mac medya dosyası dönüştürücü yazılımının testleri esnasında Softorino adlı geliştirici A8 yongasetinin 4K video oynatabilme yeteneğinin olduğunu ortaya çıkarmış. Apple tarafından herhangi bir referansta bulunulmadığı için A8 yongasetinin 4K desteği konusunda bir bilgi bulunmuyordu. 

Apple'ın bu noktaya temas etmemesi muhtemelen iPhone 6 serisinin teknik olarak 4K çözünürlüğü yasnıtacak kadar piksel yoğunluğuna sahip olmadığından kaynaklanıyor. 4.7 inçlik iPhone 6 modelinde yer alan 1334x750 piksel ekran çözünürlüğü ve 5.5 inçlik iPhone 6 Plus modelinde yer alan Full HD ekran çözünürlüğü 4K çözünürlüklerin tüm ek verilerinden faydalanamıyor. Ancak Full HD çözünürlüklerde böyle bir dezavantaj mevcut değil. 

A8 yongasetinin bu gizli özelliğinin daha çok Apple TV ürününe yönelik olduğu düşünülüyor. Zira sonraki yıllarda A8 yongaseti ile donatılmış bir Apple TV'nin 3840x2160 piksel çözünürlükte içerikleri oynatması mümkün olabilir. 

Bununla birlikte iPhone 6 kullanıcılarının 4K videoları farklı yollardan yükleyerek oynatabileceği ifade ediliyor. Ancak çok yüksek dosya boyutları nedeniyle internet üzerinden veya harici birimlerden içerik yüklemek biraz sancılı olabilir. Cihaz kamerası ile 4K video üretimi yapabilen uygulamalar da mevcut ancak onların fiyatı da binlerce dolar seviyesine çıkabiliyor. Detaylarda bahsedilmese de iPad Air 2 modelinin daha güçlü A8X yongaseti taşıdığı için şu anda 4K içerik oynatımı için en ideal iOS cihazı olabileceğini söylemek mümkün.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1125 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim