Anlık Bildirim

App Store logosu çalıntı çıktı

iOS 11 sürümüyle birlikte App Store'da logo değişikliğine giden Apple'ın, logoyu Çinli bir giyim firmasının sembolünü taklit ederek tasarladığı ortaya çıktı. İşte detaylar:
 
App Store logosu çalıntı çıktı
Apple Eylül ayında iOS 11 sürümünü kullanıma sunmasıyla birlikte App Store'da büyük bir değişime imza attı. App Store'un logosu da bu değişimden nasibini aldı. Ancak logodaki bu tasarımsal değişiklik Apple'ın başını belaya sokacak gibi görünüyor. 
Geçmiş dönemlerde Apple; çeşitli patent ihlal davalarına karışmıştı. Ayrıca AB yasalarını çiğnemekle suçlanan Apple hakkında Avrupa Birliği tarafından kesilen 13 milyar avro para cezası var. Son olarak ise teknoloji gündemi Apple ve Qualcomm arasındaki patent ihlalleri hakkındaki karşılıklı suçlamalarla çalkalanıyor lakin bunlar bir tarafa, Çin'in önde gelen giyim markası KON'un logosunun Apple tarafından taklit edildiği ortaya çıktı.  
Çinli firmanın bu logoya ait telif hakları bulunmakta ve iddialara göre Apple, logoyu izinsiz olarak kullanmış. KON; Apple'ın yaptığınınÇin telif hakları yasasına aykırı olduğunu savunuyor ve Apple'ın ulusal medya aracılığıyla şirketten özür dilemesini ayrıca ekonomik kayıp için de tazminat ödemesini talep ediyor.
Bunlarla yetinmek istemeyen giyim firması, KON logosunun bulunduğu tüm cihazların satışının bir an önce durdurulmasını istiyor. Pekin Halk Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve sürecin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde başlayacağı belirtiliyor. Sürecin KON firması lehine sonuçlanması durumunda olacaklar, bir hayli merak ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6455 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, app store ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim