Anlık Bildirim

Apple A10 yongalarını tamamen TSMC üretiyor

Apple’ın yeni iPhone 7 serisinde yer verdiği A10 yonga seti, bu kez tamamen TSMC’nin döküm bantlarından çıkıyor. Firmanın yönetim kurulu başkanı da konuyu doğruladı.

Geçen yıl A9 yonga setini hem TSMC hem de Samsung tesislerinde ürettiren Apple, ortaya çıkan küçük de olsa performans farkı nedeniyle uzun süre eleştirilerin odağı haline gelmişti. Bu yıl üretim konusunda TSMC tek söz sahibi.

TSMC Bir Adım Önde

Firmanın yönetim kurulu başkanı Morris Chang, yatırımcılarla yaptığı toplantıda Apple A10 yonga setlerinin üretimini tek başlarına üstlendiklerini açıkladı. Böylece geçen yıl ki ikili tedarik sistemi ortadan kalkmış oldu. TSMC yine 16nm üçüncü nesil teknolojisi ile üretim yapıyor.

Diğer taraftan kimin daha önce 10nm sürecine geçeceği de merak konusuydu. Samsung geçtiğimiz günlerde resmi olarak 10nm süreci ile hacimli üretim yapmaya başlayacaklarını açıklamıştı. TSMC’nin ise biraz geriden geldiği tahmin ediliyordu ancak Chang aynı fikirde değil.

Chang, yol haritalarının Samsung’un önüne olduğunu belirtiyor ve 10nm sürecinde hacimli üretime başladıklarının altını çiziyor. Bu durumda TSMC’nin en az iki ay Samsung’un ilerisinde olduğu tahmini yapılabilir. Zaten son iddialar da bunu destekler nitelikte.

Bir süre önce Snapdragon 830 yonga setinin 10nm sürecinde üretimi için Samsung’un takvimin gerisinde kaldığı ve Qualcomm’un da TSMC ile görüşmelere başladığı gündeme gelmişti. Bu bakımdan TSMC bir adım daha öne çıkıyor. Geçen yıl 14nm sürecine daha önce geçen TSMC’nin elinden pek çok önemli ihaleyi kapan Samsung bu yıl ise tam tersi bir durum yaşıyor.

Diğer taraftan Apple’ın gelecek yıl ki A10X ve A11 yonga setlerini 10nm sürecinde TSMC’nin üreteceği iddia ediliyor. Son gelişmelere bakacak olursak yine bu iddiaların da doğruluk payının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 10nm süreci ile birlikte TSMC kaybettiği alanları geri alacak gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3648 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple a10 ve
2 etiket daha tsmc apple a10x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim