Anlık Bildirim

Apple, FBI karşısında ilk davasını kazandı

Apple'ın FBI ile çekiştiği tek konu San Bernardino davası değil. Bir uyuşturucu satıcısının iPhone'unun hacklenmesi konusundaki davada da Apple mahkeme tarafından haklı bulundu.
Apple, FBI karşısında ilk davasını kazandı
 
Apple ile FBI arasında San Bernardino terör saldırıları nedeniyle büyük bir çekişme yaşanıyor. Apple arkasına Google ve Facebook gibi devleri de alarak tek bir kullanıcı için verilecek tavizin bütün kullanıcıların mahremiyetini tehlikeye atabileceğini söylüyor. FBI ise tek bir iPhone'un hacklenmesi dışında bir şey istemediğini iddia ediyor.
Kısa süre sonra Apple’ın hukuk danışmanı Bruce Sewell ve FBI'ın başındaki isim James Comey bu konuda ifade vermek üzere karşı karşıya gelecekler. Bu davanın sonucu ne olur bilinmez, ama bir başka davada Apple'ın FBI'ın karşısında zafer kazandığı açıklandı.
Jun Feng adlı bir uyuşturucu satıcısının iPhone'unu ele geçiren FBI cihaza giriş yapamayınca Apple'a karşı dava açtı. Federal mahkeme ise FBI'ın başvurusunu reddetti ve Apple'ın iPhone'u hacklemek zorunda olmadığına hükmetti. Bu davanın bir emsal teşkil edip etmeyeceğini bilemiyoruz, ama aynı konu iki farklı karar verilmesi kolay olmayacaktır. Buradaki tek fark iPhone'lardan birinin bir uyuşturucu satıcısına, diğerinin ise teröriste ait olması.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim