Anlık Bildirim

"Apple, JDI ile ortak bir ekran üretim tesisi kuruyor"

'Apple, JDI ile ortak bir ekran üretim tesisi kuruyor'

Bir süredir gündemi meşgul eden elektrikli araba ve batarya teknolojileri geliştirme iddialarından sonra bu kez de Apple'ın ekran teknolojileri konusunda yatırımlar yaptığı gündeme geldi.
Reuters tarafından verilen bilgilere göre Apple, Japon panel üreticilerinin biraraya gelerek oluşturduğu Japan Display konsorsiyumu ile bir ortaklık planlıyor ve bu ortaklık kapsamında 1.68 milyar dolar yatırım ile yeni bir LCD panel üretim tesis kurulacak. Tesiste iPhone ekranlarının üretimine öncelik verecek.
Panel üretim tesisinin gelecek yıl Japonya Ishikawa'da inşa edilmesi bekleniyor. Tesiste enerji tasarrufu odaklı Düşük Güçte Polisilikon - LTPS ekran panellerinin üretilmesi bekleniyor. Bu ekranlar şu anda iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde kullanılıyor. Tesiste ayrıca Apple Watch için OLED ekran üretimi de yapılacak.
Elbette bunlar yatırımın karşılığı olan öncelikler. Bununla birlikte tesis diğer markalar için de üretime devam edecek. Zira tesisin tamamı Apple'a ait değil. Sadece belirli bir hissesi Apple'nin.
Apple uzun süredir panel tedariğini Samsung, Sharp, LG, JDI gibi firmalardan sağlamaktaydı. Ancak zaman zaman tedarik konusunda sıkıntılar da meydana geliyordu. Muhtemelen Apple tedarik konusunda en hassas ürünü olan iPhone için bir daha stok sıkıntısı yaşanmaması adına bu yatırımı yapma kararı aldı. Firmadan şimdilik herhangi bir açıklama gelmedi.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim