Anlık Bildirim

Apple, Pager teknolojisi ile ilgili bir patent ihlali nedeniyle 23.6 milyon dolar ödeyebilir

Apple, Pager teknolojisi ile ilgili bir patent ihlali nedeniyle 23.6 milyon dolar ödeyebilir
Kendi tasarım patentlerinin ihlal edildiği iddiasıyla uzun yıllardır Samsung ile hukuk mücadelesi veren ve Xiaomi gibi firmaları hırsızlıkla suçlayan Apple, bununla birlikte zaman zaman bizzat patent ihlali davalarının konusu oluyor. Bunlardan sonuncusu Pager teknolojileri ile ilgili. 

90'lı yılların en popüler iletişim araçlarından birisi olan Pager, şu anda artık adı bile hatırlanmayan bir nostaljiye dönüştü. Ancak halen teknolojinin ait olduğu patentler varlığını devam ettiriyor ve bunlardan birkaçı Apple'ın başını ağrıtmaya yetti.

Bu teknolojiler ile ilgili patentlerin önemli bir kısmına sahip olan MTel firması geçtiğimiz yıl Apple'ın kendisine ait 6 patenti ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme bunlardan emoji ile ilgili olan bir patenti geçersiz sayarken, verilerin karşılıklı aktarımı ile ilgili olan 5 patenti dava kapsamına aldı ve Apple'ın yaklaşık olarak 23.6 milyon dolar tazminat ödemesi söz konusu.

MTel, 1990'lı yılların ortalarında patentlediği teknolojilerin Apple'ın iMessage ve takvim davetleri gibi bazı özellikler tarafından izinsiz kullanıldığını iddia ediyor. Firma Apple'ın teknolojilerini kullanması karşılığında bedelini de ödemesi gerektiğine inanıyor. 

Aslında bu patentlerin bir kısmının süresi dolmak üzere ve bir kısmı da gelecek yıl itibariyle geçerliliğini kaybedecek. Ancak firma zamanı iyi kollayarak Apple'ı köşeye sıkıştırmayı başarmış. Apple da bu noktaya temas ederek patentlerin herhangi bir yenilik içermediği için geçersiz sayılması gerektiğini savunuyor. 

Mahkemenin vereceği nihai karar neticesinde Apple'ın MTel firmasına tazminat ödemesi gerekecek. Ancak olayın bir de temyiz süreci bulunuyor. Apple'a karşı benzer bir dava da bir Honolulu kaynaklı firma tarafından açılmıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
840 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim