Anlık Bildirim

Apple, akıllı telefon pazarında faaliyet karının yüzde 92'sini topladı

Akıllı telefon pazarında Samsung ile Apple arasındaki liderlik mücadelesi yıllardır devam ediyor ve Samsung'un bir süre daha liderliği bırakmaya niyeti yok gibi görünüyor. Ancak iş kar konusuna gelince Apple'ın eline su dökebilen yok.

Gelen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Apple akıllı telefon pazarındaki faaliyet karının yüzde 92'sini kasasına koymayı başardı. Pazar lideri Samsung'un ise faaliyet karı oranı yüzde 15 civarında kaldı.

Bu araştırmada toplam oran yüzde 100'ü geçiyor çünkü HTC, Microsoft, Sony gibi rakipler faaliyet karı açısından dönemi ekside kapatınca tüm oran Apple ve Samsung arasında paylaştırıldı.

Apple geçen yıl aynı döneme göre yüzde 65 yükseliş yaşamış. Bunda iPhone satışlarının büyük etkisi olsa da Samsung'un son bir yıldır faaliyet karında ciddi azalma yaşıyor oluşu Apple'ın ekmeğine yağ sürüyor.

Araştırma sadece yüksek kar getiren akıllı telefonlara odaklandığı için Xiaomi, Micromaxx gibi düşük kar marjlı çalışan firmalar yer almıyor. Ayrıca araştırmaya göre geçen yıl iPhone ortalama satış fiyatı 624$ idi. Bu yıl ise ortalama 659$'a yükseldi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5244 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim