Anlık Bildirim

Apple, iki aşamalı doğrulama sistemini ülkemizde kullanıma açtı

Apple, iki aşamalı doğrulama sistemini ülkemizde kullanıma açtı Tam Boyutta Gör

Apple, çift katmanlı güvenlik sağlaması açısından özellikle bankaların sıkça tercih ettiği iki aşamalı doğrulama sistemini ülkemizde kullanıma açtı.


Geçtiğimiz yıldan bu yana başta ABD olmak üzere bazı ülkelerde kullanılmaya başlanan iki aşamalı doğrulama sistemi ile Apple kullanıcıları; hesaplarını yönetmek için Apple ID sayfasına girerken, yeni bir aygıttan iTunes, App Store ya da iBooks Store alışverişleri yapmak ya da Apple ID ile destek alırken, aygıtlarından kimliklerini doğrulayabilecekler. Doğrulama işlemi, Apple ID’nin şifresi girildikten sonra cihazlardan birine gönderilen 4 haneli doğrulama kod ile gerçekleştiriyor. 


Apple hesaplarının olabildiğince güvenli tutma imkanı sunan iki aşamalı doğrulama, ayrıca kullanıcılara güvenlik sorusu oluşturma ve bu soruları hatırlama yükünden kurtarırken, sistemi aktifleştirirken verilen Kurtarma Anahtarı ile şifrelerini sıfırlama imkanı sunuyor 


Eğer siz de iki aşamalı doğrulama sistemini aktifleştirmek isterseniz, yapmanız gereken tek şey Apple Kimliğim sitesinindeki, “Apple Kimliğinizi Yönetin” sayfasında yer alan “Parola ve Güvenlik” bölümünü ziyaret edip, İki Aşamalı Doğrulama öğesiyle ilgili yönergeleri izlemek. Aklınıza takılan soru mu var? O zaman Apple’ın iki aşamalı doğrulama sistemiyle ilgili hazırladığı Sıkça Sorulan Sorular sayfasından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1797 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim