Anlık Bildirim

Apple ile Xiaomi arasındaki söz duellosu devam ediyor

Apple ile Xiaomi arasındaki söz duellosu devam ediyor

Son dönemde tasarım gurusu Jonathan Ive'nin hırsızlık suçlaması ile başlayan Apple-Xiaomi arasındaki tartışmalar bir söz duellosuna dönüşmek üzere. Xiaomi'nin patronu Lei Jun'un bir etkinlikte akıllı telefon pazarında liderliği hedefledikleri hakkındaki açıklamasının ardından karşılıklı yorumlar başladı. 

Aynı etkinlikte yer alan Apple'ın hükümet ilişkilerinden sorumlu şefi Bruce Sewell, Xiaomi'nin bu açıklamalarına yönelik sorular karşısında "Söylemek kolaydır ancak yapmak daha zordur" şeklinde bir yorum yaptı. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demeye getiren Sewell, dolaylı da olsa şirketinin Xiaomi'nin kendi yeniliklerini kopyaladığı yönündeki düşüncelerini yansıtmış oldu. 

Bu yorumun ardından ise Xiaomi patronu Lei Jun cevap vermekte gecikmedi ve Çin'in sihirli bir ülke olduğuna değinerek, bünyesinden Alibaba gibi bir şirketin yanında Xiaomi gibi küçük bir mucizeyi de çıkardığını ifade etti. 

Xiaomi'nin önümüzdeki dönemlerde de akıllı telefon pazarındaki yükselişini sürdüreceğine şüphe yok zira firma şimdiye kadar girdiği Asya ülkelerinde peynir ekmek misali satışlar yaptı ve önümüzdeki yıl daha fazla pazara açılmanın planlarını yapıyor. Ancak Apple ile tasarım kopyalama konusundaki atışmaların daha devam edecek gibi görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1150 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim