Anlık Bildirim

Apple milyonlarca avro vergi cezasını ödemedi

İrlanda’da yasa dışı vergi ayrıcalığı elde ettiği gerekçesiyle milyonlarca avro ceza ödemesi kararlaştırılan Apple’ın son ödeme tarihinin geçmesine rağmen henüz parayı vermediği açıklandı.
Apple milyonlarca avro vergi cezasını ödemedi
 
Geçtiğimiz ağustos ayında Apple’ın İrlanda’da kurduğu şirketlerin vergilendirilmesine yönelik 3 yıldır süren soruşturmayı tamamlayan yetkililer, teknoloji devine oldukça yüklü bir ceza kesti. Bu kapsamda 2003 yılından 2014'e kadar geçen 11 yıllık sürede yasa dışı vergi ayrıcalığı elde ettiği tespit edilen Apple’ın 13 milyar avro ve faizini ödemesi kararlaştırıldı.
Avrupa Birliği Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Ocak son ödeme tarihinin geçmesine rağmen Apple cephesinden herhangi bir başvurunun yapılmadığı, paranın henüz alınmadığı belirtildi. Şirketlerin kar sağladıkları ülkelerde vergi ödemeleri gerektiğinin altını çizen Vestager, Cupertinolu şirketin Avrupa ve çevre bölgelerde sağladığı karları İrlanda’da vergilendirmek üzere kayıt altına aldığını ifade etti.
Ödenecek tutarın yüksek olmasından dolayı sürecin karmaşık ve uzun zaman alacak bir konu olduğunu söyleyen Vestager, Apple’ın cezayı ödemesi için temasların devam edeceğine dikkat çekti. Diğer taraftan ülkedeki faaliyetlerini arttıracağını duyuran Apple, Lüksemburg'da yer alan App Store, iBooks Store, iTunes Store ve Apple Music çalışmalarını 5 Şubat’tan itibaren İrlanda’ya taşıyacağını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3699 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
irlanda, vergi ve
3 etiket daha ceza vergi cezası Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim