Anlık Bildirim

Apple ve Monster arasında sert rüzgarlar esiyor

Apple'ın Beats Electronics firmasını geçen yıl satın almasının ardından Monster bazı patentlerin ihlali ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bu hamlede Monster'ın yıllarca Beats'in video ve ses ekipmanı üretimine katkı sağlaması etkili olmuştu. 

Henüz ikili arasında mahkeme süreci başlamadı ancak Apple lisans kartını oynamaya hazırlanıyor. Monster tarafından verilen bilgiye göre iOS cihazlarına uyumlu aksesuarlar için verilen MFi lisansı bundan sonra Monster ürünleri kapsamayacak. 

Apple'ın hukuk ekibinin 5 Mayıs tarihinde Monster'ı uyararak patent ihlali davasının iki firma arasındaki ortaklığı kötü etkileyeceğini belirtmesinin ardından MFi programından da çıkarıldığı haberi geldi. 

Program kapsamında Monster, iOS cihazları için uyumlu aksesuar üretirken, bu aksesuarlar Apple mağazalarında da görücüye çıkıyordu. Ancak muhtemelen Monster ürünleri Apple mağazalarından da kaldırılacak.  Bu bakımdan Eylül ayına kadar mevcut veya yeni çıkacak 900 ürünün pazarlaması konusunda Monster'ı zor bir süreç bekliyor. 

Apple'ın aynı konuda daha önce Bose ile bir anlaşmazlığı yaşanmıştı. Patent ihlali suçlaması ile birlikte Bose ürünlerini mağazalardan kaldıran Apple, daha sonra ikili görüşmeler ile problemi çözmüş ve ürünler tekrar mağazalara geri dönmüştü.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3603 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim