Anlık Bildirim

Apple'ın olası anlaşmazlıklardaki en büyük silahı: Apple Store

Apple ve Nokia arasındaki patent anlaşmazlığında beklenen hamle geldi. Apple, Nokia ürünlerini (tuhaf gelebilir ama evet, detayları haberde) Apple Store'dan çıkardı.
Apple ve Nokia arasında yeni bir patent anlaşmazlığı patlak verdi. Finlandiyalı şirket, Apple'ın başta arayüz ve çip tasarımı olmak üzere çeşitli alanlarda 30'dan fazla patentini ihlal ettiğini öne sürerek, Almanya ve Amerika'daki bölge mahkemelerinde dava açtı. 
Apple kanadı ise şu açıklamayı yaptı: "Ürünlerimizdeki teknolojiyi kapsayan patent haklarını güvence altına almak için her zaman makul bir fiyat ödemek istiyoruz. Maalesef Nokia, patentlerini adil bir şekilde lisanslamayı reddetti ve Apple'ın kendi icatlarına telif ücreti uygulayarak para koparmak için patent troll taktikleri kullanıyor" İki şirket arasındaki anlaşmazlıkta uzlaşmaya varılır mı bilinmez ama karşı atak yapan Apple, ilk aksiyonunu aldı.
Teknoloji dünyasını yakından takip edenler hatırlayacaktır, akıllı yaşam ürünleri hazırlayan Withings firması aylar önce Nokia tarafından satın alınmıştı. Akıllı saatten akıllı basküle kadar çeşitli ürünler hazırlayan firmanın en büyük müşteri kitlesi Apple kullanıcıları.
Onlarca ucuz alternatifin olduğu pazarda yüksek fiyatlı aksesuarlar sunan Withings'in ürünleri, aynı zamanda Apple'ın hem online hem de fiziksel mağazalarında satılıyor. Aslına bakarsanız Withings profilindeki bir firma için belki de en doğru adres de Apple satış noktaları.
Daha önce Beats ve Bose arasındaki anlaşmazlıkta olduğu gibi Apple, patent davasından ötürü olacak ki harekete geçti ve Withings ürünlerini online Apple Store'dan kaldırdı. Şirketin ürünleri Amazon gibi kanallarda yer alsa da, Apple Store'un da ciddi bir ticaret hacmi bulunuyor ve Apple, anlaşmazlıklara karşı bunu bir argüman olarak kullanıyor.
İlerleyen dönemde patent anlaşmazlığı karşılıklı olarak çözülebilirse muhtemelen Withings ürünleri geri dönecektir zira beğeni toplayan ve HomeKit uyumlu olan başarılı çözümleri var. Ancak aksi durumda, Nokia'nın 192 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Withings'in gelirlerinde hissedilir bir gerileme yaşanacağı da son derece aşikar görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27213 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, dava ve
2 etiket daha withings Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim