Anlık Bildirim


Apple, 4inç ekrana sahip iPhone SE ve 9.7inç ekranlı iPad Pro modellerini tanıttığı etkinlikte, Liam adlı bir robottan da bahsetti. Apple’ın ARGE çalışmaları kapsamında ortaya çıkarılan bu yetenekli robot, eski iPhone’lar tek tek parçalarına ayırıyor ve her birini uygun geri dönüşüm programı için kategorilendiriyor. Liam için Apple yılda 1.2 Milyon telefonu tek tek parçalarına ayırabiliyor ifadesini kullandı.

Türkiye’de Nasıl Olacak?

Apple Store’lar üzerinden başlayan program, ülkemizdeki Akasya ve Zorlu Center’da yer alan mağazalar üzerinden yürüyecek. Kullanıcılar çalışır durumda olması önemsenmeksizin eski cihazlarını Apple’a getirip, parçalarının yeniden kullanılabilir olarak geri dönüştürülmesini sağlayabilecek.

Apple'ın yeni geri dönüşüm programı nasıl işleyecek? Tam Boyutta Gör

Eski iPhone'unu Getirene Hediye Kartı

Apple ücret talep etmeksizin alacağı cihazların karşılığında kullanıcılara küçük miktarlarda hediye kartları verecek. Sadece Apple Store’lar ve AppStore’da geçerli olacak hediye kartları için şimdilik iPhone modellerine özel fiyatlar belirlenmiş. Rakamlar şöyle: 

  • iPhone 4: 50 Dolar
  • iPhone 4s: 50 Dolar
  • iPhone 5: 100 Dolar
  • iPhone 5c: 100 Dolar
  • iPhone 5s: 150 Dolar
  • iPhone 6: 250 Dolar
  • iPhone 6 Plus: 300 Dolar

MacBook’lar, iPod’lar ve iPad’ler için de geçerli olacak olan programın Türkiye sayfası henüz tam anlamıyla aktif olmuş değil. Apple programın küresel ölçekte sadece Apple ürünlerini değil pilden klavyeye ve Windows temelli bilgisayarlara varıncaya kadar her türlü elektronik ürünleri kapsayacağını belirtti ancak şu anda Apple Recycling Türkiye sayfasında başvuru yapamıyorsunuz ancak mağazalar üzerinden size yardımcı olunabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14144 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple recycling, alt_slayt ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim