Anlık Bildirim

Deprem sadece Sony'nin üretim tesisini değil iPhone 7 hayallerini de vurdu

Nomura tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre deprem nedeniyle Kumamoto'daki üretim tesisi hasar gören Sony, Apple'ın çift kamera modülü siparişlerinin büyük bir kısmını LG'ye kaptırmış durumda.
Apple'a yakın kaynaklara göre iPhone 7'nin en iyi özelliklerinden biri 5.5 inç ekranla gelecek Plus modelinde görebileceğimiz çift kamera olacak. Nomura'dan gelen yatırımcı raporuna göre büyük boy iPhone'da yer alması beklenen çift kamera sistemi sadece Sony tarafından üretilmeyecek ve bu sürece LG de dahil olacak.
Apple, geçmiş tecrübelerine dayanarak üretim kanadında herhangi bir aksaklık yaşamamak için kısa bir süre önce LG ile de bir anlaşma imzaladı. Sony'nin Kumamoto'daki üretim tesisi Nisan ayındaki deprem nedeniyle hasar görmüş durumda. Şirketin artık Apple tarafından talep edilen seviyelere ulaşılamayabileceği belirtiliyor. Bu nedenle Cupertino merkezli şirket kamera modüllerinin büyük bir kısmını LG'nin üretmesini istiyor.
4.7 inçlik modele OIS özelliği geliyor
Analistler, Sony'nin Apple için çift kamera üretimini tam kapasiteyle gerçekleştiremeyeceğini belirtiyorlar. Sonuç olarak LG Innotek (LGI) kanadının Apple tarafından tedarik edilmesi istenen çift kamera siparişlerinin önemli bir bölümüne sahip olacağı düşünülüyor. Çif kamera yapılandırmasının sadece iPhone 7 Plus modeliyle sunulacak olması 4.7 inçlik modeli oldukça arka plana atacağı bir gerçek. Ancak Apple aynı zamanda küçük versiyon için bazı yükseltmelere hazırlanıyor.
Şirket şu anda Plus modellerinde mevcut olan Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğini ilk defa bir sonraki nesil 4.7 inçlik iPhone modeline dahil edilecek. Analistler Apple'ın bu hamlesini cihazı daha gelişmiş gösterme ve artan rekabete ayak uydurma girişimi olarak değerlendiriyorlar. Çift kamera ve OIS yükseltmelerinin yeni nesil iPhone'ların önünü açıp açamayacağını ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8794 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim