Anlık Bildirim

Düşük iPhone satışları, Apple tedarikçilerini etkiledi

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürdüğü yeni iPhone modellerinin düşük satış grafiği çizmesi şirketin tedarikçilerini de zora sokmuş durumda. TSMC, 2019'a gelir kaybıyla girmeye hazırlanıyor
Apple'ın yeni model iPhone'larının beklendiği kadar iyi satmadığı artık sır olmaktan çıktı. Yüksek fiyat politikasıyla kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan şirketin tedarikçileri ise 2019 yılına gelir kaybıyla girmeye hazırlanıyor.

Apple çözüm üretme peşinde

iPhone'ların çiplerini üreten Tayvanlı yarı iletken üreticisi TSMC, 2019'un ilk çeyreğine yüzde 16'ya varan bir gelir kaybıyla gireceğini duyurdu. Bunun ana nedeni de Apple'dan gelen siparişlerin azalması olarak açıklandı. Zira geçtiğimiz günlerde sizlere de duyurduğumuz üzere, Apple düşük iPhone satışlarından sonra tedarikçi siparişlerini önemli ölçüde azaltmaya gitmişti.
Başta TSMC olmak üzere diğer tedarikçiler azalan siparişler nedeniyle sıkıntılı günler yaşarken, Apple ise iPhone taleplerini yükseltmenin peşinde. Şirketin iPhone X üretimine tekrar başlamayı bile düşündüğü bile iddia ediliyor. Ayrıca başta Japonya olmak üzere çeşitli pazarlardaki iPhone fiyatlarının indirilececeği de sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6770 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, tsmc ve
2 etiket daha cep telefonu sipariş
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim