Anlık Bildirim

Face ID sistemi çocuklara karşı çaresiz

Eğer 13 yaş altında size benzeyen bir çocuğunuz varsa iPhone X modelinde yer alan Face ID sistemini aşması an meselesi olabilir. Sistem çocuklarda biraz zorlanıyor gibi.

Son dönemin en çok konuşulan konularından birisi Face ID yüz tanıma sisteminin nasıl aşılabileceği. Pek çok profesyonel veya amatör, farklı yöntemlerle Face ID sistemini aşmaya çalışıyor. Bununla birlikte ilginç gelişmeler de oluyor.

Çocuklar karşısında çaresiz

Attaullah Malik isimli bir kullanıcı, 10 yaşındaki oğlunun annesine ait iPhone X modelini ilk kez eline aldığında Face ID kamera sistemini aşarak ekran kilidini açtığına şahit olmuş ve çok şaşırmış. Daha sonra annesi kendisini yeniden sisteme tanıtmış ve telefonu oğluna vermiş. Oğlu bu kez üçüncü seferde sistemi aşmayı başarmış. Sonraki denemede ise altıncı seferde başarabilmiş. Bunu da bir video ile paylaşmış.

Daha önce de Face ID sistemini çocuk yaştaki ikiz kardeşler aşmayı başarmıştı. Apple bunun kesinlikle bir sistem açığı olmadığını kullanım kılavuzunda belirtiyor. 13 yaş altındaki ikiz veya tek çocukların Face ID tarafından ebeveynleri gibi algılanmaları normal zira yüz hatları tam olarak oturmadığı için sistem kolaylıkla annesine benzetebiliyor. Elbette bu durumda çocukların ebeveynlerin telefonlarına girebilme veya bir şeyler satın alabilme ihtimali ortaya çıkıyor.

Yani ne kadar gelişmiş olursa olsun yüz tanıma sistemleri yanılabiliyor çünkü bu konuda sınırsız ihtimaller var. İkiz kardeşler, üçüz kardeşler, ebeveynlerine tıpatıp benzeyen çocuklar sistemin açığı durumunda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4833 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve face id
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim