Anlık Bildirim

Google X kurucularından robotik profesörü Matsuoka artık Apple'da çalışacak

Apple, sağlık teknolojisi ekibini dünyanın önde gelen robotik uzmanlarından biriyle genişletti. Google X kurucusu ve Nest'in teknolojiden sorumlu eski başkanı Yoky Matsuoka artık Apple için çalışacak.
Fortune kaynaklı habere göre robotik profesörü Yoky Matsuoka artık Apple çatısı altında görev yapacak. Sağlık projelerinde çalışmak için şirkete katılan Matsuoka, Google X laboratuvarının kurucularından biri ve Nest'in teknolojiden sorumlu eski başkanıydı.
Etkileyici bir kariyere sahip olan deneyimli yönetici geçen yıl Twitter'da görev yapmak üzere Nest'ten ayrıldığında hayati tehdit taşıyan bir hastalığa yakalandığı anlaşılmıştı. Bu durum onun bu planlarını bir müddet ertelemesine neden oldu. Yaklaşık bir yıldır çalışmayan Matsuoka'nın Apple'daki rolü henüz belirsiz olsa da, Fortune kendisinin şirket COO'su Jeff Williams'a doğrudan bağlı olacağını söylüyor.
Williams'ın Cupertino devinin sağlık girişimlerinden sorumlu olduğu göz önüne alındığında Matsuoka'yı büyük olasılıkla HealthKit, ResearchKit ve CareKit projelerinde göreceğiz. Mart ayında start alan CareKit, geliştiricilerin kişisel sağlık uygulamaları oluşturmalarının yanı sıra, doktorlarla veri paylaşımı yapılmasını sağlıyordu. Apple'ın dünyanın önde gelen robotik uzmanlarından birini bünyesine katması, şüphesiz ki şirket adına beklentileri de yükseltmiş oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim