Anlık Bildirim

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE

Apple'ın belki de şimdiye kadar ki en performanslı iPhone modeli olmaya aday iPhone SE, bugün itibariyle resmiyet kazandı. iPhone SE ile ilgili tüm detayları sizin için bir araya getirdik.
Uzun süredir sızıntıları gündeme gelen ve merakla beklenen Apple'ın yeni 4 inçlik akıllı telefonu iPhone SE, bugün itibariyle resmiyet kazandı. Apple'ın yeni küçük canavarı diyebileceğimiz iPhone SE ile ilgili tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

Tasarım


4 inçlik olması nedeniyle, iPhone SE'nin, iPhone 5S tasarım çizgilerini devam ettirmesine karar verilmiş. Aynı zamanda iPhone 6S tasarımından da esintilere yer verilmiş. Böylece iPhone 5S ve 6S karışımı bir tasarım ortaya çıkmış.

Köşeli tasarımı en son 2013 yılında görmüştük ve üzerinden de oldukça uzun bir zaman geçmişti. Apple'ın yeniden eski tasarıma dönüş yapması oldukça ilginç. Ayrıca güç tuşu da yıllar önceki yerine, yani üst kısma geri dönüyor.

Ekran


4 inçlik ekranda, iPhone 5S'ten alıştığımız 1136x640 çözünürlük yer alırken, piksel yoğunluğu da ikonik 326ppi seviyesinde kalıyor. Geçen yıl ki modellerin aksine, 3D Touch ekran hassasiyeti bulunmasa da Live Photos hareketli fotoğraf özelliğine yer verilmiş.


Donanım


Tasarım olarak geçmiş yıllara dönse de, iPhone SE modeli donanım açısından en modern şekliyle karşımıza çıkıyor. Modelde Apple A9 yonga seti ve M9 yardımcı işlemciye yer verilmiş. AnTuTu üzerinde 132 000 seviyelerine çıkan yonga seti ile birlikte, belki de ailenin en güçlü iPhone modelini kullanma imkanına sahip olacağız. RAM miktarı ise açıklanmadı ancak 1GB LPDDR4 olduğu tahmin ediliyor.

Diğer özellikler


Alt kısımdaki çift hoparlör ızgarası yanında arka taraftaki 12MP çözünürlüğündeki iSight kamera, iPhone 6S serisinden gelme. 4K, Full HD 60fps ve 240fps yavaş çekim video kaydı yapabilen arka kameranın yanında, 1.2MP çözünürlüğündeki FaceTime kamerası da 720p video kaydı yapabiliyor. Özçekim esnasında ekran parlak bir beyaz ışık yayarak, yapay bir flaş haline geliyor.

Apple, iPhone SE modelinde bataryanın daha da iyileştirildiğini belirtiyor ancak bu iyileştirme, kullanım sürelerine ne derece yansıyacak, onu piyasaya çıkınca görebileceğiz. Bazı kaynaklar, iPhone 6S modelinden daha uzun kullanım sürelerine imza atıldığını ifade ediyor. Yine cihazın, ülkemizdeki 4.5G ağlarına uyumlu olduğunu belirtelim. 

iPhone 6 ve sonrası gibi, iPhone SE modelinde de 16GB ile 64GB depolama kapasitelerinin yer alacak. Ayrıca sürekli açık Siri sayesinde, herhangi bir butona basmadan sadece sesli komut vererek, platformu çalıştırabiliyorsunuz. Bu elbette, bataryanın biraz daha yoğun kullanımına sebep olabilir. Cihazda ayrıca NFC, Touch ID, Apple Pay, Bluetooth 4.2 ve WiFi AC gibi en yeni teknolojilere yer veriliyor.


Fiyat


iPhone serisinde iPhone 5S modelinin yerini alması beklenen iPhone SE için, 1999TL başlangıç etiketi belirlenmiş. 64GB kapasiteli versiyon için ise 2399TL talep ediliyor. En ucuz iPhone olarak tanımlanan iPhone SE için 24 Mart itibariyle ön siparişler başlıyor. 31 Mart tarihinde ise sevkiyata geçilecek ancak ilk dalga içerisinde ülkemiz yer almıyor.
Bununla birlikte, Apple Store mağazası 29 Mart itibariyle ön sipariş almaya başlayacak. Modelin Nisan ayının başında satışa çıkacağı açıklandı. Ayrıca siyah ve gece mavisi renk seçeneklerine sahip Apple tasarımı deri kılıflar KDV dahil 139 TL'ye satışa sunulacak. Renk uyumlu metalik yüzeyli Lightning Dock'lar ise KDV dahil 179 TL'ye satılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23349 kez okundu.
260 kişi, toplam 319 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone se, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim