Anlık Bildirim

Qualcomm, yeni nesil iPhone'daki 4G LTE yongasının üretimine başlıyor


 Sonbahar aylarında çıkışını gerçekleştirecek iOS6'ile aynı zamanda gelmesi beklenen yeni iPhone modeli için yonga üreticileri yedek parça depolamaya şimdiden başladı.

DigiTimes'ın haberine göre Qualcomm, yeni iPhone'un dördüncü nesil LTE yongalarını 28 nanometre sürecini baz alarak 'TSMC' tesislerinde üretecek. iPhone için üretilecek 4G LTE yongalarının 'TSMC' tesislerinin üretim kapasitesinin üçte birine denk geldiği belirtilirken Qualcomm'un TSMC'nin tesislerinden faydalanacak tek şirket olmadığı da dile getiriliyor. Broadcom'un yeni iPhone için Wİ-Fİ yongalarını ve OmniVision'nun da iPhone'da yer alacak kamera bileşenlerini 'TSMC' tesislerinde üreteceği söyleniyor. Nvidia, Texas Instruments, Altera, Xilinx gibi şirketlerin 28nm süreci için TSMC'nin tesislerini kullanabileceği söylenirken tesislerin önümüzdeki dördüncü çeyrekte aylık 50 bin üretim kapasitesine ulaşacağı ve 28 nm tabanlı bileşen üretiminde sıkıntıların yaşanabileceği de dile getiriliyor. Apple'ın gelecek nesil iPhone için taleplerini karşılamak için STMicroelectronics, NXP Semiconductors ve Texas Instruments gibi üreticilerin hazırlık yaptığı belirtilirken, Apple'ın seçtiği diğer firmalar arasında Skyworks, Avago Technologies ve TriQuint'in de bulunduğu dile getiriliyor.

Üreticilerin Apple'ın taleplerini karşılamak için elinden geldiğince çalışacağı bir gerçek, ilerleyen günlerde bu parçaların üretiminde firmaların herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacaklarını da hep birlikte göreceğiz.
TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3436 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, qualcomm ve tsmc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim