Anlık Bildirim

"Samsung yeni nesil A9 yongasetlerinin yüzde 75'ini üretecek"

'Samsung yeni nesil A9 yongasetlerinin yüzde 75'ini üretecek'

Son yıllarda Samsung'un yonga üretimine yaptığı yatırımlar ve açtığı yeni tesisler meyvesini vermeye devam ediyor. Exynos 7 Octa yongasetini hali hazırdaki en ileri fabrikasyon süreci ile üretmeye hazırlanan Samsung, önemli döküm anlaşmaları yapmaya başladı. 

Qualcomm'un sızan dökümanlarında yeni Snapdragon 815 ve 820 yongasetlerinin üretimini Global Foundries ile birlikte üzerine alan Samsung, Apple A9 yongaseti üretiminde de aslan payını kapabilir. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung, yeni A9 yongasetinin üretiminde yüzde 75 pay sahibi olacak. 14nm fabrikasyon süreci ile üretime başlayan Samsung bunun yanında Texas'taki tesis sayesinde yerelleşmeye önem veren Apple için de iyi bir alternatif durumuna geliyor. Daha önce de Apple ve Samsung'un 14nm FinFET üretim süreci konusunda birlikte çalışmaya başladıkları iddia edilmişti. 

Apple'ın A8 yongasetinin üretiminde ana tedarikçi olan TSMC ise muhtemelen kalan kısmı üzerine aldı zira bununla ilgili bir bilgi verilmemiş. Hali hazırda TSMC'nin 14nm FinFET sürecine geçiş için çalışmaları mevcut ancak özellikle Snapdragon 810 yongasetinin ilk önce gecikeceğine daha sonra da fazla ısındığına dair ortaya çıkan iddialar firmayı zor durumda bırakmış gibi duruyor. Zira şimdiden Apple ve Qualcomm yongaseti üretimini kaydırmaya başlamış durumda. 

Fabrikasyon süreçlerinde yaşanan gelişmeler yongasetlerinin kapladığı zar alanını azaltıyor ve watt başına performansta da önemli artışlar yaşanmasını sağlıyor. Özellikle mobil cihazlar için hayati önem taşıyan bu konular ayrıca masaüstü işlemciler ve grafik birimleri için de önemli. Samsung'un Global Foundries ile birlikte Intel ve Nvidia için de 14nm FinFET sürecinde üretim yapacağı konuşuluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
947 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, apple a9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim