Anlık Bildirim

iPhone 8 satışları iPhone X’dan daha iyi

Piyasaya geç çıkan ve üretim problemleri ile boğuşan iPhone X beklenen rekorları getiremedi. Yeni modelin satışları iPhone 8 serisinin de gerisinde kalacak gibi görünüyor.

Apple’ın rekor satışlar beklediği iPhone X modeli ringe erken havlu atmışa benziyor. Üretim problemlerinin de etkisiyle geç bir tarihte piyasaya çıkan model iPhone 8 serisinden daha az sattı. İşin kötü tarafı yeni iPhone satışları da düşük kaldı.

iPhone X ne kadar sattı?

ABD eksenli yapılan yeni bir analize göre geçen yılın son çeyreğinde satılan tüm iPhone modellerinin içerisinde yeni tanıtılan modeller toplamda yüzde 61 civarında bir oran yakaladı. iPhone X modelinin yüzde 20 orana sahip olduğu belirtilirken iPhone 8 ve 8 Plus modelleri de yüzde 41 civarında kaldı.

iPhone X modelinin bu yılın ilk çeyreğinde 18 milyon, ikinci çeyreğinde de 13 milyon civarında satılacağı tahmin ediliyor. Sonbahar aylarında yeni iPhone X 2018 satışları başlayacağı için Apple’ın fiyat kırmak yerine mevcut iPhone X modelinin üretimini yaz aylarında durduracağı ifade ediliyor.

Yani iPhone 8 serisinin satışları devam edecek ve yeni tanıtım sonrasında da fiyatları bir miktar düşecek. Bu bakımdan iPhone X satışları 60 milyon civarında kalırken iPhone 8 ise 100 milyon civarına kadar çıkacak.

Diğer taraftan önceki yıla göre iPhone satışlarında düşüş gözlemleniyor. iPhone 7 serisi ABD’de satılan tüm iPhone modellerinin yüzde 72’sini temsil ediyordu. Ortalama olarak 10 puanlık bir düşüş söz konusu. Bu rakamların global satışlara nasıl etki ettiğini ise 2 Şubat tarihindeki mali rapor duyurusunda göreceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5620 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone x, iphone 8 ve Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim