Anlık Bildirim

iPhone satışları düşüyor, hizmet satışları artıyor

Donanım satışlarında Apple’ın artık uzun süreli bir düşüş trendine girdiği anlaşılıyor. Firma bu düşüşü karşılayabilmek adına yazılım hizmetlerine ağırlık veriyor.

Bir dönem rekor üstüne rekor mali çeyrek raporları açıklayan Apple eski günlerini mumla arıyor. iPhone satışları sürekli düşen firma çareyi yazılım hizmetlerine ağırlık vermekte buldu.

Çin’de büyük kayıp

Firmanın açıkladığı verilere göre yılın ilk çeyreğinde elde edilen toplam gelir 58 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 5 düşüş yaşandı. Faaliyet karı yüzde 15 düşüşle 13.4 milyar dolar olurken net kar da yüzde 15 düşüşle 11.5 milyar oldu.

Mali tabloların lokomotifi konumunda olan iPhone satışları yüzde 15 düşüşle 31 milyar dolara geriledi. iPad satışları ise yüzde 20 artış göstererek 4.8 milyar dolar oldu. Yine Apple Watch ve AirPods ürünlerinin olduğu kategori de yüzde 30 artışla 5.1 milyar dolara yükseldi.

Düşüşün en büyük sebebi ise Çin diyebiliriz. Geçen yıl aynı dönemde ülkede 13 milyar dolarlık satış yapan Apple şimdi ise 10 milyar doları ancak geçebilmiş. Özellikle iPhone satışlarının ülkede düşüş yaşadığı biliniyor.

Yazılım hizmetlerinin yer aldığı Servisler bölümü ise istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Yakın zamanda firmayı sırtlayacağı tahmin edilen bölüm yüzde 15 artışla 11.4 milyar dolara yükseldi. Apple News+, Apple TV+ ve Apple Arcade gibi yeni hizmetlerin yaygınlaşması ile firma donanım tarafında kaybettiklerini buradan telafi edebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6394 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple q1 2019
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim