Anlık Bildirim

İlk iPhone 8 yıl önce bugün lanse edilmişti [Video]

İlk iPhone 8 yıl önce bugün lanse edilmişti  [Video]
Teknoloji dünyasının en önemli günlerinde biri oldu 9 Ocak 2007 tarihi. Akıllı telefon dünyasına adım atan Apple, iPhone adını verdiği modeliyle bambaşka bir dönemin kapılarını aralamıştı. Sevelim ya da sevmeyelim, kullanalım ya da kullanmayalım fakat eğri oturup doğru konuşalım iPhone, gerek telefonlarda dokunmatik ekran deneyimi, gerek yazılımın önemi gerekse de uygulama ve içerik mağazası gibi pek çok alanda sektörün gidişatını değiştiren ürün oldu.
Bugün dünya devi pek çok üretici, bir yandan Apple ile rekabet ederken diğer taraftan kimi zaman tasarım kimi zaman da yazılım seviyesinde rakibini taklit etmeye çalışıyor. Tabii ki aradan geçen süre zarfında Apple'ın da önemli hataları oldu, anten skandalından bükülme sorununa kadar dünya kamuoyunu meşgul eden mühendislik sorunları, iPhone 4 prototipinin bir barda unutulması ve ardından Gizmodo sitesi tarafından sızdırılması ile üretim bantlarında çocuk işçilerin çalıştırması gibi hataların yanında Steve Jobs'un "kimse büyük ekranlı telefon almak istemez", "Telefonumuzda anten sorunu yok, insanlar tutmasını bilmiyor" gibi açıklamaları da ilgili dönemlerde oldukça fazla şekilde tartışılmış, şirketi eleştri oklarının hedefi yapmıştı.
Kesin olansa şu, telefon dünyasını iPhone'dan önce ve iPhone'dan sonra diye ayırmak abartı olmayacaktır. Bir yandan sizler ilk iPhone'un lansmanı ile başbaşa bırakırken diğer taraftan 8. yılında iPhone ve Apple hakkında görüş ve deneyimlerinizi paylaşmaya davet ediyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1158 kez okundu.
80 kişi, toplam 82 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, Apple ve haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim