Anlık Bildirim

Uzun yıllar tick-tock adındaki iş planına sadık kalmaya çalışan Intel, 14nm üretim sürecinde yaşanan verimlilik sorunları nedeniyle planı bozmak zorunda kaldı. Tam 3 nesildir firma 14nm süreci üzerinde işlemci mimarileri tasarlıyor. Şimdi sıra 4. nesil işlemcilerde.

Önemli performans artışı

Core ailesinde 8. nesil, 14nm sürecinde ise 4. nesil işlemciler olacak Coffe Lake mimarisi, önemli bir gelişmeye sahne oldu. Daha önce yapılan açıklamalarda yeni nesil Kaby Lake ailesine göre yüzde 15 daha fazla performans sunacağı ifade edilmişti. Başarıya aç Intel mühendisleri sıkı bir çalışma ile aradaki farkı yüzde 30’a çıkardı.

Intel teknik detayları vermediği için bu başarım nasıl elde edildi bilemiyoruz ancak firmanın 14nm üretim sürecinde daha verimli bir versiyona geçtiği biliniyor. En az yüzde 10 performans atışı buradan kaynaklanmakta. Anlaşılan çekirdek mimarisinde yapılan iyileştirmeler ile de geri kalan yüzde 20 elde edilmiş. Elbette bu değer firmanın Sysmark ile yaptığı benchmark testlerinde ortaya çıkmış. İşlemciler piyasaya sürüldükten sonra yapılacak testler muhtemelen biraz daha farklı olacaktır.

Bu yıl bir değişikliğe giden Intel, yılın sonlarında hem masaüstü hem de dizüstüne yönelik Coffee Lake işlemcileri piyasaya sürecek. Önceki yıllarda önce dizüstü işlemciler piyasaya sürülür sonrasında da masaüstü işlemciler gelirdi. Şimdilik kesin tarih belli değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5655 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim