Anlık Bildirim

AMD en güçlü işlemcisini 2012 için takvimledi: 20 çekirdekli Terramar

Bulldozer tabanlı masaüstü işlemci modellerini Nisan ayında pazara sunması beklenen AMD, devam eden süreçte aynı mimariyi baz alan sunucu işlemcilerini de duyuracak. Bulldozer mimarisi ile birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamayı planlayan firma, Terramar kod adını taşıyan 20 çekirdekli en güçlü işlemcisini 2012 için planlıyor.

Terramar işlemcisi son kullanıcılardan ziyade profesyonel kullanım alanlarını hedef alan bir ürün olacak. Çift ve dört soketli sunucular için geliştirilen yeni işlemcinin doğal tasarımdan ziyade MCM yani çoklu yonga modülü formunda hazırlandığı ve Bulldozer mimarisini temel alan 10 çekirdekli Sepang zar tasarımının çiftine sahip olması bekleniyor.

32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Terramar işlemcisi, AMD'nin G2012 kodlu platformunu kullanacak ve dört kanal DDR3 bellek desteği sunacak. Aynı zamanda spesifikasyon çalışmaları bir süre önce tamamlanan PCIe 3.0 teknolojisi de bu platformdaki yerini alacak ve bu sayede FireGL/FireStream serisi profesyonel grafik kartları ve bilgi-işlem çözümlerine zemin hazırlanmış olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26783 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim