Anlık Bildirim

Zen 2 prototip işlemciler Radeon grubunun elinde

AMD bünyesinde artık işlemci ve grafik birimi bölümleri daha yakın çalışmaya başlayacak. Böylece işlemci ve grafik birimlerinin birbiri ile daha uyum içerisinde olması sağlanacak.

Bir süredir AMD’nin alanında parlak işler yapan Radeon ve Ryzen ekiplerini bir araya getirerek daha verimli yongalar geliştireceği dile getiriliyor. AMD’nin bunu Navi mimarisi ile birlikte hayata geçireceği söylense de çalışmalar çoktan başladı.

İlk işlemci hazır

Firmaya yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre 7nm sürecindeki Zen 2 mimarisinin hazırlıklarını tamamlayan ve ilk işlemci prototipini geliştiren Ryzen ekibi bunu Radeon grubuna teslim etmiş durumda.

Radeon grubu Zen 2 işlemci prototipini inceleyerek Radeon grafik biriminin sürücülerini buna göre optimize edecek. Böylece ekran kartları işlemciler ile son derece uyumlu bir şekilde çalışacak. Elbette bu noktada hangi grafik birimi olduğu bilinmiyor ancak 14nm ve 7nm sürecindeki Vega kartlarının olması muhtemel.

Bahse konu prototipin 8 çekirdek ve 16 izlek birimli olduğu, 4.5GHz frekansında çalıştığı ifade ediliyor. Henüz erken aşamada olduğu için testlerde sürekli çöktüğü ve hatta testlerin son aşamaya getirilemediği belirtiliyor. Bununla birlikte mühendis ekipleri yoğun bir şekilde optimizasyon üzerinde çalışıyor.

Zen 2 mimarisini temel alan işlemcilerin Ryzen 3000 adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı dönemde piyasaya çıkacak 7nm sürecindeki Radeon Vega ekran kartları ile iyi bir ikili oluşturacaklar. Ortak çalışmanın meyvelerini hem işlemcilerde hem de Zen 2 APU’larında daha net bir şekilde görebileceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7404 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 3000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim