Anlık Bildirim

Intel'den K serisi harici Skylake işlemcilerin hız aşırtılmasına engel

Bir süredir, K serisi haricindeki Skylake işlemcilerin pek çoğunda hız aşırtma imkanı veren anakart güncellemeleri yayımlanıyor ancak Intel buna müdahale etmekte gecikmedi.

Yıllardır Intel'in hız aşırtma konusunda büyük bir kısıtlaması mevcut ve sadece K serisi altında topladığı işlemcilere bu imkanı sunuyor. Firma bu seride özel optimizasyonlar sunarken, kullanıcıların diğer işlemcileri zorlayarak bileşenlere zarar verme ihtimalinin de önüne geçmiş oluyor. 

Bununla birlikte Skylake tabanlı işlemcilerde bir değişiklik gündeme gelmişti. Bir BIOS güncellemesi ile taban frekans değeri artırılarak hız aşırtma yapılabiliyordu. Hız aşırtma tutkunlarını oldukça heyecanlandıran bu haber sonrasında; ASRock, Asus, MSI gibi pek çok anakart üreticisi gerekli güncellemeyi sunmaya başlamıştı. Güncelleme Z170, H170, B170 ve B150 çipsetli anakartlarda çalışabiliyordu. 


Gelen son bilgilere göre ise, Intel sürece müdahale etti. Anakart üreticilerine bildirimde bulunan firma, bu tür bir hız aşırtma türünü kesinlikle desteklemediklerini ve işlemcinin belirtilen değerlerin üzerine zorlanması halinde de çalışmasını garanti etmediklerini ifade etti. Bu açıklama sonrasında anakart üreticileri, yaptıkları BIOS güncellemelerini geri almaya başladı. Yani hız aşırtma macerası başlamadan bitti. 

Intel, bu imkanı bir yazılım açığı olarak görüyor ve işlemciler için risk oluşturduğunu düşünüyor. Yani yine eskisi gibi, hız aşırtma imkanı sadece K serisi işlemcilerde bulunmaya devam edecek. Bunun dışındaki standart işlemci serilerine, kesinlike hız aşırtma imkanı verilmeyecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4898 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel skylake, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim