Anlık Bildirim

Intel'in 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisinde baz frekans düşük

AMD'nin Threadripper hamlesine karşılık, Intel tarafında Core i9 hazırlıkları sürüyor. 12 çekirdekli yeni işlemci modeli Core i9-7920X'in saat hızı ortaya çıktı. İşte detaylar ve AMD ile kıyaslaması.
Core i9 serisi işlemcilerini geçtiğimiz ay duyuran Intel, 10 çekirdek üstü modelleri için kimi detayları açıklamamış ve bu modelleri piyasaya sürmemişti. Kullanıcılarla buluşan güçlü Intel modeli olarak gördüğümüz Core i9-7900X'in üzerine yeni işlemciler gelmeye başlıyor.
12 çekirdekli olan Core i9-7920X'in bazı detayları, resmi dökümanlarla birlikte ortaya çıktı. Intel'in fiyat listesinden alınan bilgilere göre 1189$ fiyatla gelecek işlemci, düşük saat hızıyla hayalkırıklığı yarattı. 14nm üretim geometrisiyle geliştirilen işlemcinin baz frekansı 2.9GHz.
Turbo Boost 2.0 ve 3.0 frekanslarını henüz bilmediğimiz işlemci, 16.5MB büyüklüğünde Seviye 3 (L3) bellekle donatılmış. 10 çekirdekli Core i9-7900X ile kıyasladığımızda, %20 daha fazla çekirdek ile 400MHz frekans kaybı yaşayan işlemci, AMD'nin 12 çekirdekli modeline kıyasla baz frekans olarak 600MHz daha yavaş görünüyor.
Intel'in döngü başına komut başarımı tek çekirdek için AMD'den daha yüksek olmakla birlikte aradaki 600MHz'lik frekans kaybı agresif Turbo Boost haritasıyla yükseltimezse, AMD lehine işleyebilir. Çünkü 12 çekirdekli Threadripper 1920X, frekans farkına ek olarak yaklaşık 400 dolarlık fiyat avantajını da beraberinde getirecek.
Intel tarafında şu ana kadar yaşanan gelişmeler, AMD'nin Threadripper hamlesine karşı hazırlıksız yakalandıklarını gösteriyor. Önümüzdeki günlerde raflara girmesi beklenen Core i9-7920X'e karşılık, AMD'nin Threadripper işlemcileri de Ağustos ayında çıkmış olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim