Anlık Bildirim

Intel'in 8 çekirdekli Xeon E5-2690 işlemcisinin performans verileri ortaya çıktı

Önümüzdeki yılın ilk çeyreği ile birlikte Intel, Sandy Bridge-E mimarisini sunucu platformuna taşıyacak ve yeni nesil Xeon-E5 işlemcilerini pazara sunacak. Ortaya çıkan yeni dökümanlarında Intel, Sandy Bridge-E tabanlı yeni sunucu platformunu, Westmere-EP platformu ile kıyaslarak performans tarafındaki güncellemelere dikkat çekiyor.
Intel'in 8 çekirdekli Xeon E5-2690 işlemcisinin performans verileri ortaya çıktı
Sandy Bridge-EP kod adıyla bilinen Xeon E5 işlemcileri, masaüstü sistemler için hazırlanan versiyonlarıyla kıyaslandığında önemli bazı güncellemeler ile geliyorlar. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcilerde, 8 çekirdekli modeller de sunacak olan Intel buna bağlı olarak Hyper-Threading ile tek bir işlemcide 16 izlek desteği vermeye hazırlanıyor.
Intel'in 8 çekirdekli Xeon E5-2690 işlemcisinin performans verileri ortaya çıktı
Modeline göre 20MB'a varan oranda Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olacak işlemcilerde, çok soketli sistemlere destek ve soketler arasındaki bant genişliğini yüksek tutabilmek adına çift QuickPath Interconnect bağlantısı bulunuyor. Dört kanal DDR3 bellek kontrolcüsü ile donatılan sistemler, aynı desteğe sahip olan Sandy Bridge-E tabanlı Core i7-3000 serisi işlemcilerden farklı olarak 384GB bellek desteği sunabiliyorlar ki bu sayede çift soketli anakarta sahip bir sistemde 768GB'a kadar DDR3 bellek kullanımı mümkün kılınıyor.
TechPowerUp tarafından yayınlanan dökümanlarda, yeni işlemcilerin performans seviyelerine ilişkin detaylar da bulunuyor. Xeon 5690 işlemcisi ile yapılan kıyaslamada, Sandy Bridge-EP tabanlı Xeon E5-2690 işlemcisi, %50 ila %120 arasında değişen oranlarda daha yüksek performans sunuyor.  Yeni işlemcilerin resmi çıkış tarihleri henüz tam olarak netlik kazanmış olmasa da Intel'in açıklamaları yeni yılın ilk çeyreğine işaret ediyor. 
Intel'in 8 çekirdekli Xeon E5-2690 işlemcisinin performans verileri ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10086 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim