Anlık Bildirim

Microsoft Türkiye’den önemli kış saati güncellemesi

Ülkemizde kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili harekete geçen Microsoft, yayınlanan bu güncelleme paketiyle yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek istiyor.
Microsoft Türkiye’den önemli kış saati güncellemesi
 
Bildiğiniz gibi Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde yaz saati uygulamasının, bu yıldan itibaren yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı. Diğer bir deyişle artık saatleri geri almayacağız ve yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek, kış saatine geçilmeyecek.
Microsoft Türkiye ise Windows kullanıcılarının bu değişimden etkilenmemesi için önemli bir güncelleme yayınladı. Otomatik güncellemeleri kapatan kullanıcıların manuel olarak yükleme yapmaları gerektiğini hatırlayan teknoloji devi, Türkiye’nin yeni saat dilimini UTC+2 yerine UTC+3 olarak değiştiriyor.

Güncellemelerin geçerli olacağı işletim sistemleri:

  • Windows Server 2012 R2
  • Windows Server 2012
  • Windows 8.1
  • Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1)
  • Windows 7 SP1
  • Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2)
  • Windows Vista SP2 
Windows 10 güncelleştirmesi almak için Windows 10 Güncelleştirme geçmişi sayfası içinde listelenen en son güncelleştirmeleri yüklemek gerekiyor.
Güncelleştirme yüklenmeden önce, 30 Ekim 2016 tarihi sonrası için oluşturulan takvim öğelerinde sorun yaşanmaması için Exchange On-premises ve Office 365 kullanıcıları için mutlaka güncelleştirmeleri yüklenmesi öneriyor.
Exchange’i kurum içerisinde yerleşik kullanan şirketlerin ise sunucuların üzerinde çalıştığı Windows sunucuları güncelleyip, OWA servisleri için IIS resetlemeleri veya Windows sunucuları yeniden başlatmaları gerekiyor.
Office 365 kullanıcıları için sunucuların güncelleştirme süreci devam ediyor. 30 Ekim tarihine kadar Türkiye bölgesine hizmet veren sunucular öncelikli olacak şekilde güncelleştirmeler yapılmaya devam edecek. Office güncellemesi için yapılması gerekenlerle ilgili detaylı bilgi Microsoft Türkiye resmi blog sayfasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15126 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Kış Saati ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim