Anlık Bildirim

Microsoft korsan yazılımı takip etmeyi planlıyor

Bilgisayar yazılımlarının son kullanıcı tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlamasından itibaren ortaya çıkan korsan yazılım sorununa henüz kesin bir çare bulunmuş değil. Geliştiriciler kendi açılarından tedbirler geliştiriyor. Microsoft ise bu konuda önemli bir adım atıyor.

Firmanın, Hizmetler kullanıcı lisans sözleşmesinde yapılan bazı güncellemeler ile bilgisayarlarda çalışan korsan yazılımı denetlemeyi ve gerekirse bunları engellemeyi amaçladığı ortaya çıktı. 

Başlangıçta Microsoft'un Windows 10 üzerinde çalışan tüm korsan içeriği tespit edebileceği sanılmış ve gelişme büyük yankı uyandırmıştı. Ancak bu sözleşmenin sadece Xbox Live ve Windows mağazasını kapsadığı, Windows 10 işletim sistemini kapsayan sözleşmede ise böyle bir güncellemenin olmadığı anlaşıldı.

Microsoft şimdilik bu iki platformda yazılım korsanlığını tespit etmeyi amaçlıyor. Ancak bu sistem nasıl işleyecek belli değil zira sözleşmede onaylanmamış donanım çevrebirimlerinin de engellenmesi yer alıyor. Bu bakımdan Microsoft'un ilerleyen günlerde daha detaylı açıklama yapması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2723 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, windows 10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim