Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Windows 7’ye DirectX 12 desteği geldi

Destek süresinin dolmasına kısa bir süre kalan Windows 7 ömrünü doldurmak üzereyken DirectX 12 desteğine kavuştu. İşletim sisteminde DirectX 12’nin kullanılabildiği ilk oyun World of Warcraft oldu.
 
Microsoft son dönemde 2009 yılında kullanıma sunduğu Windows 7’den kurtulmaya çalışmakta. Buna ek olarak Windows 10’un bir türlü istenilen seviyeye gelmeyen kullanım oranlarını da yükseltmek isteyen firma son yaptığı duyuruda Windows 7’ye DirectX 12 desteğini eklediğine yer verdi.

World of Warcraft’ın geliştiricisi Blizzard geçtiğimiz günlerde oyununa eklediği DirectX 12 desteği sonrasında kayda değer performans artışı elde etmişti. Bu geliştirmeyi hali hazırda Windows 7 kullanan kullanıcılarına da sunmak isteyen oyun geliştiricisi Microsoft’u Windows 7’ye DirectX 12 desteği eklemeye ikna etmeyi başardı. Windows 10’daki bu API’yi eski Windows sürümüne aktaran Microsoft böylelikle kullanıcıları vazgeçirmeye çalıştığı Windows 7’ye bir nevi teşvik etmiş oldu.
Üstelik World of Warcraft Windows 7 üzerinde DirectX 12’nin kullanılabildiği ilk oyun da olmayacak. Bütün geliştiricilere açılan bu özellikle birlikte ilerleyen günlerde başka yapımların da Windows 7 üzerinde DirectX 12 API’sini kullanmaya başladığını görebiliriz.

Microsoft kurtulmak istemiyor muydu? 

İşin daha da güzel yani yeni API’ye kavuşan emektar işletim sisteminin oyunlardaki performansı bu sayede artacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft, oyunculara eğer DirectX 12’yi beğendilerse başka performans iyileştirmelerinin ve güvenlik önlemlerinin de sunulduğu Windows 10’u denemelerini tavsiye etti.
 
Bildiğiniz üzere Windows 7’nin genişletilmiş destek süresi önümüzdeki sene ocak ayında son buluyor yani bir zamanların sevilen işletim sistemi bu tarihten sonra daha fazla güvenlik güncelleştirmesi alamayacak.
Son olarak halen yaklaşık %36'lık dilimi kaplayan Windows 7 kullanıcılarına önümüzdeki aydan itibaren işletim sistemlerini Windows 10’a yükseltmeleri için bildirim gönderileceğini ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32173 kez okundu.
46 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 7, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim