Anlık Bildirim

Kawasaki, sürülebilir bir robot keçi geliştirdi: Bex

Kawasaki, uyarlanabilir bir üst gövdeye sahip olması sayesinde birçok alanda kullanılabilecek bir robot keçi geliştirdi. Bex, 100kg'a kadar yük taşıyabiliyor.   

Kawasaki, sürülebilir bir robot keçi geliştirdi: Bex Tam Boyutta Gör

Kawasaki, Tokyo'daki 2022 Uluslararası Robot Fuarı'nda bir keçiden ilham alarak geliştirdikleri yeni robotları Bex'i sergiledi. Dört ayaklı robot, bir insan tarafından sürülebiliyor. Ayrıca sahip olduğu uyarlanabilir üst kısmı sayesinde farklı görevler için kullanılabilecek.

Robot keçi Bex, kargo taşıyabiliyor

Kawasaki'nin 2015'ten beri iki ayaklı robotlar üzerinde çalışılan Kaleido programının bir ürünü olan Bex, hem düz bir zeminde hem de engebeli bir arazi ortamında hareket edebilecek şekilde tasarlandı. Robot keçi, hem dört ayağıyla hem de sahip olduğu tekerlek sistemiyle hareket edebiliyor.

Kawasaki, sürülebilir bir robot keçi geliştirdi: Bex Tam Boyutta Gör

100 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahip Bex, üst gövdesinin uyarlanabilir bir platform olması sayesinde ve gerçekleştirmesi gereken görevlere göre tasarlanabilecek.

Uyarlanabilir üst gövdesiyle Bex, fabrikalar, şantiyeler, tarım arazileri gibi pek çok yerde farklı uygulamalarda kullanılabilecek. Kargo taşımacılığı için de elverişli olan Bex, Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'un bazı Hyundai fabrikalarında üstlendiği güvenlik devriyesi görevini de yerine getirebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3195 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kawasaki, boston dynamics spot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim