Anlık Bildirim

Darty, Türkiye'den çıkmak için görüşmeler yapıyor

Darty, Türkiye'den çıkmak için görüşmeler yapıyor

Dünya genelinde internetten satışların getirdiği rekabetle her geçen gün fiziksel mağazalara olan ihtiyacın azalmasıyla birlikte ortaya çıkan azalan tüketici harcamaları karşısında yatırımlarını gözden geçirme kararı alan perakende mağazaları kervanına Darty de katılıyor.

Dünyanın sayılı elektronik perakendecilerinden Darty, 2006'dan faaliyete geçen Türkiye operasyonunu elden çıkarma planını ilk defa resmi olarak dile getirdi. Avrupa'nın en büyük üçüncü perakendicisi olan ve ülkemizde 29 mağazası bulunan Darty'nin çiçeği burnunda icra kurulu başkanı Regis Schultz, yaptığı açıklamada, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki operasyonların devri için bazı yatırımcılarla görüşüldüğünü ve şirket için en iyi çözümü bulacaklarını söyledi.

Darty CEO'su hangi yatırımcılarla konuştukları konusunda herhangi bir açıklama yapmazken; yerli elektronik perakende şirketlerinden Enplus’ın ortaklarından Ali Pınar Topdaş, Darty Türkiye ile ilgilendiklerini ve satın alma görüşmelerini başlattıklarını açıkladı.

Tüketicilerin çevrimiçi alışverişe yönelmesiyle birlikte karları hızla düşen perakende mağazalarından olan Darty'nin tüm gelirinin %70'ini oluşturan Fransa'da dahi satışları son iki çeyrekte sırasıyla %2,7 ve %0,4 gerilemişti.

Hatırlanacağı gibi geçen sene Darty'nin ismi TeknoSA ile anılmış; ancak Darty Türkiye'den yapılan açıklamada bu iddia yalanlanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12983 kez okundu.
144 kişi, toplam 153 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknosa
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim