Anlık Bildirim

Spotify çocuk sahibi çalışanlarına 6 ay ücretli izin veriyor

Çocuk sahibi olanlar için çalışmak oldukça zorlaşabiliyor. İş yoğunluğu nedeniyle çocuklarına yeterli zaman ayıramayanlar için Spotify önemli bir hamle yapıyor.

Teknoloji dünyasında faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına karşı tavırları her zaman inceleme konusu olmuştur ve çalışanların en mutlu olduğu firmaların listesi her yıl yayımlanır. Hükümetlerin de teşvik ettiği çalışan mutluluğu konusunda önemli bir adım atıldı.

Çevrimiçi müzik sektöründe lider firmalardan birisi olan İsveçli Spotify, çalışanların iş-aile hayatı dengesini iyi kurabilmeleri adına çocuk sahibi olanlara yönelik izin programı başlattı.Programa göre Spotify bünyesinde 1 Ocak 2013 tarihinden sonra doğmuş çocukların ebeveyni olan çalışanlar, altı ay boyunca maaşlarında kesinti olmadan izin yapabilecekler. Bu program dünya çapındaki 1600 çalışanı kapsıyor. 

Örneğin İngiltere'de çocuk sahibi çalışanlar 50 hafta izne ayrılabiliyor ve bunun 39 haftasında haftalık maaş alıyor. İlk 6 haftalık maaşın yüzde 90'ı ödenirken, kalan 33 haftada haftalık 140 pound ödeme yapılıyor. Veya ABD'de annelere sadece 10 haftalık doğum izni veriliyor. Spotify'nin programı bu açıdan bir ilke imza atıyor. 

Spotify'nin sürekli zarar ettiği bir dönemde böyle bir karar alması gerçekten takdire şayan. Bırakın özel sektörü devlet kurumlarında bile bu kadar uzun süreli izinler verilmiyor. Veya verilse bile sadece anneleri kapsıyor. Spotify insan kaynakları direktörü Katarina Berg, içinden çıktıkları İsveç kültürünün sağlıklı bir iş-aile yaşamı dengesine önem verdiğini ve her ebeveynin yaşamlarında önem arz eden insanlarla kaliteli vakit geçirmesinin en doğal hakkı olduğunu dile getirdi. Umarız Spotify'nin bu adımı diğer işverenler için de örnek olur.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3607 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, spotify parental leave ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim