Anlık Bildirim

Spotify, yeni özelliğiyle şarkıların remikslerini yapmanıza izin verecek

Popüler dijital müzik servisi Spotify, yakında müzik severlerin şarkıları remix yapmasına izin verecek. Sanatçılar, remikslerden kazanç sağlayabilecek.          
spotify şarkı remix yapma özelliği Tam Boyutta Gör
En sevdikleri şarkıların özel versiyonlarını oluşturmayı seven kişiler, yakında bunu Spotify aracılığıyla yasal olarak yapabilecek. Spotify, kullanıcıların şarkıları remikslemesine, yani değiştirmelerine ve düzenlemelerine olanak tanıyacak araçlar üzerinde çalışıyor. TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında popüler olan remix yapımlardan artık sanatçılar da kazanç sağlayabilecek.

Remix yapma aracı geliyor

Spotify, ücretli abonelerin en sevdikleri sanatçıların parçalarını hızlandırmasına, birleştirmesine veya başka şekilde düzenlemesine olanak tanıyan ve daha sonra tekrar dinlemek üzere kaydedilebilecek araçlar geliştiriyor. Araçların bir kullanım alanı da kullanıcıların dinledikleri şarkıların hızını ayarlamasına olanak sağlamak.

Sanatçıların ve müzik şirketlerinin şarkılarının remix versiyonları TikTok ve Instagram Reels gibi yayın platformlarında izinsiz olarak kullanılabiliyor ve hızlı yayıldıklarından takip edilmesi güç oluyor. Spotify’ın araçları kullanıcıların müziği yasal olarak remikslemesine izin verecek. Spotify'ın kullanıcı tarafından oluşturulan remiksleri üçüncü parti hizmetlerde paylaşılabilir hale getirmeyi planlamadığı bildiriliyor. Şirket, sanatçıların müziklerinin birden fazla versiyonunu platformda yayınlamak zorunda kalmadan eserleri için telif hakkı veya başka ücretler talep etmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Spotify’ın remix özelliğini Premium aboneler için sunması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim