Anlık Bildirim

Lenovo, uzayan dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi

Çin merkezli teknoloji devi Lenovo, MWC 2023 kapsamında uzayan ekranlı dizüstü bilgisayar konseptini vitrine çıkardı. Yeni cihaz neler sunuyor? Gelin hep beraber bakalım.
Lenovo, uzayan dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi Tam Boyutta Gör
Dizüstü bilgisayar pazarının önde gelen isimlerinden Lenovo, yenilikçi ürünler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl düzenlenen Tech World 2022'de katlanabilir dizüstü modelini sergileyen Çinli üretici, ses getirmeyi başarmıştı.Şimdi MWC 2023 kapsamında marka, yukarıya doğru uzayan ekranıyla benzer bir dizüstü konseptini vitrine çıkardı. 

Lenovo, uzayan dizüstü konseptini sergiledi

Lenovo'nun yeni dizüstü konsepti, geleceğin katlanabilir pazarına ilginç bir bakış sunuyor diyebiliriz. Esnek bir OLED panelden destek alan model, ekranı açılmadan önce 4:3 en boy oranı sunan 12,7 inç (2024 x 1604 piksel) ekrana sahip. Ancak ekran alanını tek tuşla daha büyük hale getirebiliyor. Böylece 8:9 en boy oranı sunan 15,3 inç boyutlarında (2024 x 2368 piksel) bir ekran elde ediliyor.

Lenovo, uzayan dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi Tam Boyutta Gör
Ayrıca iki form faktörünü tek gövdede birleştiren dizüstü konsepti, tüm bu işlemci 10 saniyelik bir sürede tamamlıyor. Bu süreç uzun gibi görünse de, cihazın hem ofis hem de yaratıcı görevler için iki yönlü bir çalışma olanağı sunduğunu unutmamak gerek.

Lenovo, konsept cihazın dayanıklılık, ağırlık veya pil ömrü konusunda detaylı bir bilgi paylaşmadı. Yalnızca katlama mekanizmasının hareket halindeyken bir veya iki watt güç çektiği belirtiliyor. Bu durum günlük kullanım açısından dizüstüler için ideal olmayabilir. Zira Lenovo'nun da halen net bir seri üretim planı yok. Ancak önümüzdeki yıllarda gerçekten böyle bir ürünle karşılaşabiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim