Anlık Bildirim

Analiz : Avrupa'da Spotify gelirleri iTunes gelirlerini yine geride bıraktı

Analiz : Avrupa'da Spotify gelirleri iTunes gelirlerini yine geride bıraktı

Dijital müzik piyasasında son dönemde birim satış bazında global bir azalma yaşanırken, abonelik satışı anlamında ise büyük bir yükseliş var. Başta iTunes olmak üzere dijital müzik satan platformların gelirleri düşüş yaşıyor. Ancak Spotify, Deezer gibi abonelik sisteminde çalışan platformların ise gelirleri artıyor. 

Avrupa'da yapılan yeni bir analize göre yılın ilk çeyrek diliminde Spotify gelirleri iTunes gelirlerinden yüzde 13 daha fazla olarak gerçekleşti. Bir önceki çeyrekte ise bu fark yüzde 8 civarındaydı. 

Çevrimiçi müzik aboneliği sunan platformaların gelirlerinin son iki yılda yaklaşık olarak ikiye katlandığı belirtiliyor. Bu durum ise endüstride yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Zira Google, YouTube, Apple gibi devler çevrimiçi müzik hizmetlerini başlattı veya başlatmak üzere. Ayrıca Beats Audio, Songza gibi önemli isimler de geçtiğimiz dönemde satın alınarak farklı şirketlerin bünyesine katılmıştı.  


Kaynak:http://appleinsider.com/articles/14/11/05/spotify-royalties-surpass-apples-itunes-in-europe-by-13-report-says Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim