Anlık Bildirim

Mobil internet tarayıcıları pazarında Apple hakimiyetini sürdürüyor


Son yıllarda büyük bir artışa sahne olan tablet ve akıllı telefon satışları internete sadece masaüstü sistemlerden bağlanma geleneğini de ortadan kaldırmış oldu. Tüketiciler masaüstü sistemler yerine elinde bulunan internete bağlı bir akıllı telefon veya tablet üzerinden anlık olarak sörf yapmayı tercih ediyor. Mobil internete duyulan ilgi arttıkça mobil tarayıcı pazarı da önem kazanmaya başladı.

Net Applications araştırma şirketi tarafından mobil tarayıcılarla ilgili yayınlanan Ağustos ayına ait son araştırma telefon modellerinin kullanımına göre mobil tarayıcı kullanımının direkt olarak etkilendiğini ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre Ağustos ayında mobil Safari kullananların oranı yüzde 53'e yükseldi. Ekim 2010 tarihinde yüzde 44 olan Safari kullanımı aradan geçen 10 ayda yüzde 9 artış gösterdi. İkinci sırada ise yüzde 20.77 ile Opera Mini geliyor. Gömülü Android tarayıcısı yüzde 15.73'lük bir paya sahip ve üçüncü sırada. Dördüncü Symbian tarayıcısı yüzde 5.8, beşinci BlackBerry tarayıcısı yüzde 2.9 oranına sahip. 

iOS Safari tarayıcısı mobil platformun Internet Explorer'ı olarak görülüyor. Fakat tersine olarak iOS cihazlarda Safari hariç başka bir internet tarayıcı Opera ve Skyfire haricinde yaygın kullanılmıyor. Ayrıca sistemin varsayılan tarayıcısı Safari olduğu için tüm uygulamalar buradan internete bağlanıyor.

Opera Mini tarayıcısı mobil platformlarda ve standart işletim sistemli telefonlarda da yaygın olarak kullanıldığı için ikinci sıraya yerleşiyor. 

Akıllı telefon pazarının lideri olmasına rağmen Android platformu üzerinde çok fazla mobil tarayıcı seçeneği olduğu için gömülü tarayıcıyı kullanma oranı daha düşük kalıyor.

İlerleyen aylarda yaygınlaşmaya bağlı olarak Android tarayıcısının Opera Mini'yi geçip ikinci sıraya oturması bekleniyor. Ancak lider yine Safari tarayıcısı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5248 kez okundu.
14 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim