Anlık Bildirim

OS X Yosemite resmen lanse edildi

OS X Yosemite resmen lanse edildi
Apple'ın masaüstü cihazları için geliştirdiği OS X işletim sistemi bugün itibariyle yeni sürümü olan OS X Yosemite'e resmi olarak kavuştu.

Apple'ın mobil ve masaüstü işletim sistemlerini birlikte daha akıcı olarak çalışması fikrinin ürünü olan OS X Yosemite sürümünde iOS 7 ile gelen sade tasarım anlayışını net bir şekilde görebiliyoruz. 

Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi tarafından tanıtılan OS X Yosemite sürümü açıklık, devamlılık ve temiz font tiplerine odaklanıyor. Artık karşımızda yepyeni bir OS X arayüzü duruyor.
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

OS X Yosemite sürümünde göze çarpan ilk yenilik menü dockunda sadeleşmiş ikonlar ve gri tonla bezenmiş dock arka planı oluyor. Finder menüleri yarı saydam bir hale gelirken kullandığınız arka planla uyumlu olacak bir şekilde renk değişimleri olacak. Bu saydamlık sistemin pek çok kesiminde karşımıza çıkıyor.
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

OS X'in bildirim merkezi Yosemite ile bir adım daha ileri gidiyor. iOS 7'den hatırlayacağımız üzere günlük veya toplu bir şekilde bildirim merkezindeki etkinlikleri ve mesajları görebiliyoruz. Ayrıca hava durumu, borsa bilgileri gibi veriler ve widget'ler de merkezde yerini alıyor.

OS X Yosemite sürümü Spotlight ile sistem içi aramaya da önemli eklemeler yapıyor. Arama çubuğu yazım esnasında tahmin yapmaya başlarken, doğrudan yüklü uygulamaların dökümanları açılabiliyor, internetten elde edilen veriler ekleniyor ve görseller ile arama ekranı zengin bir hale getiriliyor.
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

OS X Yosemite iCloud'u artık Dropbox gibi platformların rakibi haline getiriyor ve iCloud Drive adını veriyor. iCloud Drive ile kullanıcılar kişisel depolama alanına sahip olacak. 
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

OS X Yosemite ile gelen diğer bir özellik Mail Drop. Mail Drop ile eklentilerinizi aktardığınız mail sunucunuzda herhangi bir problem yaşanırsa iCloud üzerinden bu eklentiler aktarılabiliyor. Mail Drop kullanıcılara 5GB'a kadar alan sunuyor.
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

Safari de yeniliklerden payını alan yazılımlar arasında. Daha sade ve paylaşımı ön plana çıkaran bir yapıya kavuşan Safari, çoklu sekme kullanımında bile rakiplerine oranla 5 kata kadar daha az enerji tüketimi ve performans artışı sunuyor. Başlangıç ekranında pencereli tasarımı geliştiren Safari, adres çubuğunun hemen sağında bir paylaşım butonu ekliyor. Ayrıca sekmeler arasında daha hızlı geçiş yapılabiliyor. 
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

Sürümün mail yazılımı çizim ve işaretleme özelliği kazanıyor. Kullanıcılar fotoğrafları göndermeden önce büyüteç yardımıyla herhangi bir noktayı büyütüyor ve hem yazı yazabiliyor hem de çizim yapabiliyor. 
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

Sürümün diğer bir yeniliği ise Handoff. Handoff ile OS X Yosemite üzerinde başladığınız örneğin döküman düzenleme işlemine iOS cihazınızdan devam edebileceksiniz. Bunun tam tersi aktarım da mümkün. 
OS X Yosemite resmen lanse edildi
 

OS X Yosemite sürümünü iPhone ile bağladığınız zaman gelen çağrıları ve mesajları doğrudan masaüstünden cevaplayabileceksiniz. Bu hem sesli hem de video görüşmeleri için geçerli. Ayrıca web sayfalarındaki numaralara tıklayarak doğrudan arama da başlatabileceksiniz. Bununla birlikte AirDrop kablosuz paylaşım özelliği de iOS cihazlarına açılacak. 

OS X Yosemite sürümü bugünden itibaren geliştiricilere açılmış durumda. Geliştirici harici beta programı ise yaz aylarının ilerleyen günlerinde başlayacak. Sonbahar döneminde nihai sürüm ücretsiz yayınlandığında ise sürümün neler sunacağını hep birlikte göreceğiz. 













Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1194 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim