Anlık Bildirim

Satılan toplam iOS cihazı sayısı 500 milyondan fazla, iCloud abone sayısı 250 milyonu geçti

Satılan toplam iOS cihazı sayısı 500 milyondan fazla, iCloud abone sayısı 250 milyonu geçti

Dün 2013 mali yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Apple, rekor gelir ve iPhone/iPad satışı yaptığını duyurdu. Modele göre satış rakamları açıklanmasa da firma toplam iOS cihazı satışında önemli bir aşamayı da geride bıraktı.

Firmadan yapılan açıklamada bugüne kadar satılan toplam iOS cihazı sayısının 500 milyonu geçtiği ifade edildi. Bir önceki mali çeyrek raporunda bu sayı 400 milyon civarındaydı. Bu da Eylül ayından bu yana 100 milyon iOS cihazı satıldığını gösteriyor. Bunun 75 milyonu ise sadece son çeyrekte satıldı.

iCloud platformu ile bulut depolama ağını giderek genişleten Apple, 250 milyondan fazla aboneye sahip durumda. Geçen yıl aynı dönemde 85 milyon olan sayı, satılan iOS cihazlarına paralel olarak üçe katlandı.

İlk dönemde iPhone 5 satışlarında stok sıkıntısı yaşanmasına karşın, sorunu aşan ve geniş bir dağıtım kanalı oluşturan Apple'ın 32-34 milyon aralığında satış yaptığı tahmin ediliyor. Önceki modellerin de katkısıyla sayı 47.8 milyon gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Tablet tarafında ise iPad mini modelinin de etkisiyle satış rakamı 22 milyona yükseldi. 

Yılın ilk çeyreği veya mali yılın ikinci çeyreği itibariyle rakamlarda bir miktar düşüş yaşanması muhtemel. Firmaların bu yıl için tanıtacağı amiral gemi modeller ve Apple'ın yaz döneminde yeni iPhone ve iPad modelleri tanıtacağı iddiaları tüketiciyi bir müddet bekle-gör moduna sokacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim