Anlık Bildirim

Yeni bir zararlı yazılım grubu iOS ve OS X platformlarını hedef alıyor

Yeni bir zararlı yazılım grubu iOS ve OS X platformlarını hedef alıyor

Apple'ın virüs bulaşmayan işletim sistemli olarak yıllarca lanse ettiği OS X ve iOS platformları son yıllarda artık daha fazla hackerların hedefi haline gelmeye başladı. Yeni bir zararlı yazılım grubu ise her iki platformu da tehdit ediyor. 

Palo Alto Networks tarafından keşfedilen zararlı yazılım grubu WireLurker adını taşıyor ve uygulamalar üzerinden iOS veya OS X cihazlarına bulaşabiliyor. Veya OS X cihazlarına bulaşarak USB bağlantısı ile iPhone modellerine geçiyor.  

Yazılımların Çin'de geliştirildiği tahmin ediliyor. Zira uygulama bir Çinli üçüncü taraf uygulama mağazasında tespit edildi ve genelde ülke içerisindeki kullanıcıları etkiliyor. 

Bugüne kadar 400'den fazla yazılımda bu zararlı tespit edildi ve bunlar toplamda 350 bin kez indirilmiş durumda. Yazılımın Apple kimliğini ve rehberi kolayca uzak sunuculara yükleyebildiği belirtiliyor. Ayrıca diğer uygulamalara da bulaşabiliyor. Zararlı yazılıma karşı geliştirilmiş bir çözüm yok ancak kullanıcıların sadece App Store üzerinden güvenilir geliştiricilerin uygulamalarını indirmeleri isteniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim