Anlık Bildirim

iOS 5.1 beta kodları içerisinde 2'den fazla çekirdeğe verilen referanslar ortaya çıktı


Apple'ın her yıl piyasaya çıkan iOS cihazlarında biraz daha hızı artırdığı herkes tarafından biliniyor. Son olarak iPhone 4S modelinde çift çekirdekli A5 işlemci kullanarak çıtayı biraz daha yükseltti. Bu yıl merak edilen ise piyasaya çıkacakların hangi hızdaki işlemcileri kullanacakları.

9to5Mac sitesinin iOS 5.1 beta kodları içerisinde karşılaştığı referans satırları Apple'ın sadece çift çekirdek değil 2'den fazla çekirdek sayısına da işaret ediyor. Kodların iOS cihazlarındaki çekirdek sayılarını kontrol eden gizli bir panele ait olduğu sanılıyor. 

Kodlar içerisinde “/cores/core.3” ve ”/cores/core.1” şeklinde ibarelere rastlanıyor. Site ibarelerde kullanılan rakamların bir fazla çekirdeğe işaret ettiğini belirtiyor. Örneğin core.0 ibaresi tek çekirdekli bir işlemciye işaret ediyor. Bu bakımdan iki çekirdekli işlemci için core.1, 4 çekirdekli işlemci için core.3 ibarelerinin kod satırlarında kullanıldığı görülüyor. 3. çekirdek için henüz herhangi bir referansa rastlanmadı.
Site bu bilgileri Apple'ın iç çalışmalarına oldukça yakın bir kaynaktan edindiği konusunda ısrarcı. Bunun yanında iOS 5.1 sürümünün yeni çıkacak iPad modeli ile sunulacağı da iddialar arasında.

2010 yılında Apple A4, 2011 yılında ise Apple A5 işlemcisi ile çıkan iPad modelinin bu yıl için 4 çekirdekli A6 işlemcisi ile çıkması otoritelerin beklentisi olmuş durumda. Apple'ın daha yüksek performanslı işlemci kullanacağına ilişkin diğer bir referans ise biyografisinde Steve Jobs'un fotoğraf çekme alanında devrim yapma isteği. Yorumlar deklanşör süresini devrimsel seviyelere düşürmek için bu tür işlemcilerin şart olduğu yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5669 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim