Anlık Bildirim

iOS 9 sürümünde WiFi destek sistemi başınızı ağrıtabilir

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un 9. sürümünü kullanıma sunması ile birlikte daha önce tanıtılmamış ancak kullanıcıyı doğrudan etkileyecek ayrıntılar da ortaya çıkmaya başlıyor. Bunlardan birisi WiFi bağlantısı ile ilgili. 

iOS 9 işletim sistemi varsayılan olarak eğer WiFi bağlantınız zayıflarsa hücresel bağlantıyı devreye sokarak erişim hızlarında herhangi bir kayıp yaşanmamasını sağlıyor. Böylece WiFi kullanırken sinyal zayıflasa bile otomatik olarak hücresel bağlantıya geçiyor ve gezintisine devam ediyor. 

WiFi Assist olarak adlandırılan bu yeni özellik bununla birlikte farkında olmayan kullanıcıların telefon faturalarının kabarmasına neden oluyor. Zira varsayılan olarak bu özellik açık geldiği için WiFi ve hücresel arasında otomatik geçişler başlıyor ve kullanılan veriler de kullanıcının faturasına yansıyor. Kullanıcı eğer yüksek veri tüketen içerikler ile haşır neşir oluyorsa tüketim bedeli de hızla artıyor.

Geniş bir ofis veya evde sinyalin zayıfladığı durumlarda da bu özelliğin devreye giriyor oluşu kullanıcının sürekli veri tüketimini kontrol altında tutmasını gerektiriyor. Dolayısıyla bir süre sonra can sıkıcı bir hal almaya başlayabiliyor. Bu özelliğin kilidi veri tüketimi değerlerinin gösterildiği Ayarlar menüsünde en altta yer alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim