Anlık Bildirim

macOS Sierra işletim sistemi indirmeye sunuldu

Apple’ın WWDC 2016 konferansında resmen duyurduğu yeni MacOS Sierra işletim sistemi, geleneksel olduğu üzere ücretsiz olarak sonbahar aylarında da indirmeye sunuldu.

Apple’ın şimdiye kadar ki en gelişmiş masaüstü işletim sistemi olarak tanımladığı OS X ya da yeni adıyla MacOS Sierra, tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak indirmeye sunuldu. Yeni güncellemenin dikkat çekici noktası elbette sanal asistan Siri’nin gelişi oldu.

Siri

Alt kısımdaki ikon çubuğundaki yerini alan Siri, Mac kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Spotlight üzerinde arama yapma, Finder ile dosyaları tarama, Word veya Excel dosyası açma, Ayarlar menüsüne ulaşma gibi pek çok temel masaüstü işlevi artık Siri ile mümkün oluyor.  

Enerji tüketimi konusunda bir kaygı olmadığı için, Siri masaüstünde varsayılan olarak her zaman açık çalışabilecek. Kullanıcılar Hey Siri komutunu verdikten sonra devreye giren asistan, talep edilen temel işlevleri akıcı bir şekilde yerine getirebilecek. Siri üzerinde bulunan dosyalar, sürükle bırak ile dışarıya çıkarılabilecek. iOS platformunun aksine, Siri küçük bir pencere olarak çalışacak.  

Siri’nin 3. taraf uygulamalarla entegrasyon sağlıyor oluşu, masaüstü kullanıcılarına da yansıyor. Kullanıcıların Uber, Spotify, Dominos gibi uygulamaları doğrudan kontrol edebilmesi mümkün olacak. Böylece Amazon Alexa örneğinde olduğu gibi sesli komutlarla örneğin pizza siparişi verebileceksiniz.  

Diğer Yenilikler

- Masaüstündeki dosyalar artık iCloud üzerinde depolanabiliyor. Böylece farklı cihazlarda da dosyalara erişebiliyorsunuz. Sierra, otomatik olarak eski dosyalarınızı yedekleyecek ve yer açılmasını sağlayacak.

- Otomatik Kilit Açma özelliği, kullanıcıların kimliği doğrulanmış bir Apple Watch taktıklarında Mac’lerinde otomatik olarak oturum açmalarına imkan tanıyor.

- Fotoğraflar favori fotoğraf ve videolarınızın özel olarak derlenmiş koleksiyonlarını otomatik olarak oluşturan yeni bir Anılar özelliğiyle beraber geliyor.

- Sekmeler artık Harita, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit gibi birden çok pencereyi destekleyen Mac uygulamalarında ve hatta üçüncü taraf uygulamalarda kullanılabiliyor.

Uyumluluk

MacOS Sierra, dün akşam saatlerinden itibaren Mac App Store’dan ücretsiz güncelleme olarak indirilebiliyor. Güncelleme 2009 sonundan itibaren piyasaya sunulan tüm Mac sistemleri ile uyumlu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7732 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macos sierra ve iOS / OS X / tvOS / watchOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim