Anlık Bildirim

MediaTek'te yüzler gülüyor: Dimensity 9300 rekor kırdı

MediaTek'in amiral gemisi işlemcisi Dimensity 9300, şirkete rekor kazanç sağladı. Dimensity 9400 ise, pazardaki trendleri tersine çevirebilir. İşte detaylar... 
MediaTek'te yüzler gülüyor: Dimensity 9300 rekor kırdı Tam Boyutta Gör
Mobil işlemci pazarının önde gelen isimlerinden MediaTek, Dimensity serisi ile bildiğiniz gibi Qualcomm'a rakip olmayı başardı. Bu bağlamda yatırımlarını sürdüren marka, akıllı telefon pazarında trendleri tersine çevirebilir. Son raporlara göre Dimensity 9300, 1 milyar dolardan fazla gelirle şirkete rekor kazanç sağladı. 

Dimensity 9300 rekor kırdı

Aktarıldığı kadarıyla geçtiğimiz yıl tanıtılan Dimensity 9300, MediaTek gelirlerinde yüzde 70'lik bir artış sağladı. Bu şirket tarihindeki en başarılı lansmanlardan biri olurken, Tayvan'lı dev 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti. MediaTek ise, 2024'ün marka için büyüme yılı olacağına inanıyor. Bu aşamada ilk çeyrek performansının yatay olacağı tahmin edilse de, her geçen çeyrekte kademeli bir artış yaşanacak.

Son raporlara göre MediaTek'in toplam 20 milyon Dimensity 9300 birimi sevk edeceği tahmin ediliyor. Bu da rakiplerinin hakimiyetini tehdit ederken, markanın yeni bir zirveye ulaşmasını sağlayacak. Üstelik Dimensity 9400 için hazırlıkların başladığını hatırlatalım. Yeni platformun, hem performans hem de yapay zeka alanında kayda değer yükseltmeler sunacağı belirtiliyor.

Kaçıranlar için Dimensity 9400 ve Snapdragon Gen 4, TSMC'nin ikinci nesil 3nm N3E fabrikasyon sürecinden güç alacak. İlk kıyaslama sızıntıları ise, her iki platform özelinde yakın sonuçlara işaret ediyor. Ancak MediaTek, Dimensity 9300'de olduğu gibi rekabetçi bir fiyatlandırma sunabilir. Niketim yeni üretim prosesinin yüklü bir faturayla sonuçlanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim