Anlık Bildirim

Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı

Fiyatı çok düşük olsa da Aliexpress veya Gearbest gibi kanallardan aldığınız ürünlere Gümrük Sunum Ücreti uygulanmaya başladı. Böylece önceden bedelsiz olan paketlere bile 5.2TL vergi kesilecek.

Bir süre önce Ekonomi Bakanı Berat Albayrak tarafından dile getirilen ve özellikle Aliexpress, Gearbest gibi Çinli platformlardan satın alınan paketlere ek vergi uygulaması başladı. En küçük paketten bile artık vergi alınacak.

5.2TL vergi

Hatırlanacağı üzere Bakan Albayrak bir yıl içerisinde Çin’den 26 milyon paket geldiğini ve bunlara vergi uygulanmadığını dile getirmişti. Kısa süre içerisinde yurt dışından gelen paketlere vergi düzenlemesi yapıldı.

Normalde yurt dışından gelen 22 Avro ve altındaki paketler vergiye dahil değil yani herhangi bir ücret ödenmiyordu. 22 Avro üzeri olanlar kademe kademe belirli bir vergiye tabi tutuluyordu. Ayrıca değeri konusunda şüphe duyulan küçük paketlere de inceleme masrafı olarak Gümrük Sunum Ücreti uygulanıyordu.

Şimdi değeri ne olursa olsun 22 Avro altındaki yurt dışı paketlerine 4.5TL Gümrük Sunum Ücreti ve 70 kuruş damga vergisi uygulanmaya başladı. Böylece 1TL bile olsa paket için 5.2TL vergi ödenmiş oluyor.

Hali hazırda yurt dışından paket getirenler bu vergiyi ödemeye başladı. Sosyal mecralarda 2TL-3TL değerindeki paketine 5.2TL vergi ödeyen kullanıcılar şikayetlerini trend haline getirmiş durumda. Bununla birlikte uygulamadan geri adım atılacak gibi görünmüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20939 kez okundu.
164 kişi, toplam 187 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gümrük sunum ücreti, yurt dışından ürün alma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim