Anlık Bildirim

Java ile mahkemelik olan Android, Apple'ın Swift diline yönelebilir

Google, Android işletim sisteminde kullandığı Java kodlarıyla ilgili Oracle ile hukuk mücadelesini sürdürürken bir yandan da çıkış yolları arıyor. Şirket Apple'ın açık kaynak Swift diline yönelebilir.
Android işletim sistemi üzerine Oracle ile uzun soluklu hukuk mücadesini sürdüren Google, Apple'ın oldukça popüler Swift programlama diline doğru büyük bir değişime hazırlanıyor. The Next Web kaynaklı yeni bir rapor, arama devinin Android platformuna yönelik uygulama yapan programcılar için Swift dilini birinci sınıf dil seçeneği yapmayı planladığını bildiriyor.
Böylece Google, geliştiricilerin Android için uygulama oluştururken günümüzde sıklıkla kullanılandıkları Java programa dilinin yanı sıra Swift ile çok daha kolay uygulama inşa edebilmelerini sağlayacak. Oracle, 2009 yılında Java programlama dilinin yaratıcısı Sun Microsystems'i satın almış ve Google'la uzun süreli bir hukuk mücadelesine başlamıştı. Şirket son olarak Java'nın belirli kısımlarının Android içerisinde kullanıldığını ve haklarının ihlal edildiğini iddia ederek Google'dan 8.8 milyar dolarlık tazminat talep etmişti.
Apple, kendi geliştirmiş olduğu Swift programlama dilini 2015 yılı sonunda herkesin dilediği gibi kullanabilmesi için açık kaynak olarak sunmaya başladı. Şirket geliştiricilerin katkısıyla Swift'in daha da iyileştirilmesini ve daha fazla platformda kullanılmasını sağlamak amacıyla bu şekilde bir karar aldığını açıklamıştı. Bu da Google'ın Swift'i ücretsiz olarak kendi amaçları doğrultusunda istediği gibi şekillendirebileceği anlamına geliyor. Şirket muhtemelen mahkemenin gidişatına bağlı olarak Java'dan bir çıkış yolu olarak Apple'ın programlama dilini kullanabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7774 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, swift ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim